Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Συγκέντρωση τα τρακτέρ στον Πλατανότοπο - Διαμαρτυρία στον πεζόδρομο (φωτο)



Άρχισαν από το πρωί της Πέμπτης να συγκεντρώνονται οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας με τα τρακτέρ τους, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί ότι θα πράξουν στην συνέλευση της Τετάρτης στο Δημαρχείο. 

Ειδικότερα, οι αγρότες συγκεντρώνονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην ανατολική είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών (περιφερειακός δρόμος προς Πλατανότοπο), ενώ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, θα διαδηλώσουν μέσα στην πόλη με κεντρική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο, στις 12.00 το μεσημέρι. Στην συνέχεια τα τρακτέρ θα επιστρέψουν στον Πλατανότοπο όπου και θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Πέμπτη 1-2-2024. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία προς τη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Έκθεση AGROTICA 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας.

Οι αιτίες που οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, μεταξύ άλλων, είναι: Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένων αποζημιώσεων, η μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι περικοπές των ενισχύσεων από τη νέα ΚΑΠ.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.