Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία μετά την «έκρηξη» θετικότητας του κορονοϊού



Υπό ασφυξία το ΕΣΥ και ειδικά οι πνευμονολογικές κλινικές μετά την «έκρηξη» θετικότητας νέου κορονοϊού και την συνέχιση της έξαρσης στις αναπνευστικές λοιμώξεις. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας θα έρθει σε δύο εβδομάδες, αφού τουλάχιστον ένα άτομο σε ένα μέσο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι ήταν θετικό στην Covid-19. 

Την ίδια ώρα, γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ο μεγάλος συγχρωτισμός των παιδιών εγείρει βάσιμους φόβους για επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης, που έχει οδηγήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στις χθεσινές συστάσεις του ΕΟΔΥ για την επιστροφή στις τάξεις ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, αναφέρει πως στόχος είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού. 
Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο αν έχουν συμπτώματα, να τηρούνται η υγιεινή των χεριών και, στο βαθμό του εφικτού, οι αποστάσεις, όπως επίσης να υπάρχει επαρκής αερισμός των κλειστών χώρων για να μην υπάρχει διασπορά των σωματιδίων.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο  καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, τόνισε πως σε όλα τα νοσοκομεία οι πνευμονολογικές και παθολογικές κλινικές είναι γεμάτες με ασθενείς, που αν ελέγχονταν θα είχαν γρίπη. «Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ταλαιπώρησαν τη χώρα μας με βαριά κύματα και νοσηλείες» καλώντας παράλληλα τον κόσμο να εμβολιαστεί.
Έφερε ως παράδειγμα τον πενταπλασιασμό όσων απευθύνονται στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. «Οι προσέλευσεις των ασθενών που διαγνώστηκαν με κορονοϊό αυξήθηκαν δύο φορές. Η προσέλευση των ασθενών που ήρθαν με γρίπη αυξήθηκαν είκοσι φορές» είπε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.