Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δενδροφύτευση από την εθελοντική ομάδα Σκύδρας ΣΚΥ-ΔΡΑσις



"Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση" 
Herbert Spencer, Βρετανός φιλόσοφος
Αυτή η δενδροφύτευση ήταν διαφορετική.
Ήταν σκέτη απόλαυση, δίχως κούραση.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών του Γυμνασίου Σκύδρας έκαναν το διαδικαστικό πιο εύκολο.

Η εθελοντική ομάδα ΣΚΥ-ΔΡΑσις σε συνενόηση και συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου Κα Θεοδωρίδου Σοφία, σκέφτηκαν να ομορφύνουν την μπροστινή αυλή του σχολείου, αυτήν που "κοιτάζει" στην κεντρική οδό της Εθνικής Αντιστάσεως.

Το όραμα; Μια πράσινη αυλή που με περαιτέρω παρεμβάσεις θα είναι ένα Πάρκο Τσέπης όπου και οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να προαυλίζονται σε μια δεύτερη αυλή, πέραν της εσωτερικής τσιμεντένιας, αλλά και γιατί όχι, να μπορεί να είναι προς χρήση και από κάθε δημότη τις ώρες και ημέρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Με τα χέρια των μαθητών να πιάνουν φτυάρια, σφυριά, σχοινιά ( τί καλύτερο από το να δείχνεις στα παιδιά τον δρόμο;) το αποτέλεσμα ήρθε γρήγορα: 9 πλατανομουριές στις οποίες εξασφαλίσαμε και το πότισμα τους με πολλά μέτρα σωλήνα. Η ομάδα εθελοντριών και εθελοντών μας δεσμεύτηκε να φροντίζει και για το κατάλληλο κλάδεμα των δέντρων την κατάλληλη εποχή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το φυτώριο Δημητριάδη που έχει έδρα στο Ριζάρι Έδεσσας για την προσφορά των δέντρων σε ελάχιστη τιμή καθώς και το κατάστημα θέρμανσης-άρδευσης Γρόπαλης στη Σκύδρα, για την δωρεά των σωλήνων ποτίσματος. Ευχαριστούμε την διευθύντρια Κα Θεοδωρίδου Σοφία, το εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά τις φίλες και τους φίλους μαθητές, για την ευκαιρία δράσης που μας έδωσαν.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.