Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελαφρώς αυξημένη η κίνηση στην αγορά των Γιαννιτσών τις γιορτές



Σε ελαφρώς αυξημένα επίπεδα -και αυτό μόνο σε κάποια είδη- σχετικά με πέρσι κινήθηκε η αγορά των Γιαννιτσών την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων. 
Αναμφίβολα, τις προηγούμενες ημέρες που βρισκόταν σε ισχύ και το εορταστικό ωράριο ο κόσμος να ανταποκρίθηκε, βγήκε στην αγορά, έκανε τις βόλτες του γεμίζοντας τους κεντρικούς δρόμους, τα καφέ και τα εστιατόρια των Γιαννιτσών, όμως η αγορά αποκόμισε μια μικρή αγοραστική άνοδο σε τζίρο γιατί το περίσσευμα των καταναλωτών δεν ήταν μεγάλο! 
Κατά την εορταστική περίοδο, οι καταναλωτές "διψούσαν" για αγορές αγαθών, αλλά η ακρίβεια που υπάρχει, κυρίως στα είδη διατροφής, ναι μεν δεν τους εμπόδισε να προχωρήσουν σε αγορές, αλλά σίγουρα μείωσε τον όγκο αυτών.
«Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο, ο τζίρος των καταστημάτων κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα, με μια μικρή άνοδο σε συγκεκριμένα είδη της τάξης του 10% με 15% και αυτό γιατί υπήρχαν πολύ καλές προσφορές από τους συναδέλφους», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Παναγιώτης Σαραφούδης, μιλώντας στην Η.Ε. karatzova.com. «Οι καταναλωτές κινήθηκαν κυρίως 2 με 3 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά η όποια αύξηση των τζίρων στα εμπορικά καταστήματα απορροφάται από τις γενικότερες ανατιμήσεις στην καθημερινότητά μας», προσθέτει. Παράλληλα ο κ. Σαραφούδης «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα τους φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομικά θέση, όπως επισημαίνει.

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εκπτώσεις
Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, με πολύ καλές προσφορές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος).
Στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την Επικράτεια τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Στα Γιαννιτσά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, προαιρετικά τα καταστήματα τις παραπάνω Κυριακές μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι στις 4.00 το απόγευμα.
«Η παραδοσιακή χειμερινή εκπτωτική περίοδος έχει για μας υψηλές προσδοκίες, αφού κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές», σημειώνει ο κ. Σαραφούδης καλώντας το καταναλωτικό κοινό να υποστηρίξει την τοπική αγορά και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία.
Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.