Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για τη Γιορτή των Τριών Ιεραρχών



«Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας τῆς Τρισηλίου Θεότητος, τούς τήν οἰκουμένην ἀκτῖσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τούς μελιῤῥύτους ποταμούς τῆς σοφίας…»

Σήμερα 30 Ιανουαρίου, τιμούμε τους Τρεις Μεγάλους Φωστήρες και Διδασκάλους, τους Τρεις Ιεράρχες: Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Βασίλειος ο Μέγας και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Οι διαδικασίες καθιέρωσης της Γιορτής ως εκπαιδευτικής, συνδέονται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατόπιν συνεδρίασης του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου στις 9 Αυγούστου του 1841. Ο πρώτος Εορτασμός πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1842.

Με την ευκαιρία λοιπόν της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών, που είναι συγχρόνως και γιορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων τιμούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που είδαν το παιδαγωγικό έργο ως προσφορά στον συνάνθρωπο και όχι ως βιοποριστικό επάγγελμα, όσους αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες της νέας γενιάς, όσους κατανόησαν τις λεπτές χορδές της γνώσης και τις μετέδωσαν με αγάπη. Τιμούμε επίσης τους μαθητές μας οι οποίοι είναι οι συνεχιστές της Ιστορίας του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας
Σάββας Ταϊλαχίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Από Νίτσε ή Γκαίτε κάτι θα μάθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμούμε τους ιεράρχες αλλά οι παπάδες στην εκκλησία διώχνουν τον κόσμο όταν λενε μόνο οι χριστιανοί θα κοινωνησουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.