Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις για Διοικητές νοσοκομείων - Πότε θα αρχίσουν οι διορισμοί



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία επιλογής των Διοικήσεων σε νοΣοκομεία και υγειονομικές περιφέρειες. Για τις 152 θέσεις Διοικητών νοσοκομείων υποβλήθηκαν 1.048 αιτήσεις, ενώ για τις 21 θέσεις των Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών 229 αιτήσεις.
Οι υποψήφιοι θα περάσουν από γραπτό διαγωνισμό, που οργανώνει το ΑΣΕΠ, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας (εν προκειμένω Άδωνις Γεωργιάδης) ανάμεσα στους τρεις με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η διαδικασία
Να υπενθυμιστεί ότι δημιουργήθηκαν 7 επιτροπές για τους Διοικητές Νοσοκομείων και 1 για τις ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα δώσουν τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι και μετά θα ελεγχθούν τα πιστοποιητικά, τα έγγραφα και τα πτυχία που έχουν καταθέσει.
Από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των τεστ θα προκύψουν 15 υποψήφιοι, ενώ 7 θα περάσουν στη φάση των συνεντεύξεων, από όπου και θα δημιουργηθεί μία shortlist με 3 άτομα για να αποσταλεί στον υπουργό υγείας και να επιλέξει το τελικό πρόσωπο για κάθε θέση. 

Πότε θα διορισθούν οι πρώτοι Διοικητές Νοσοκομείων
Ήδη πάντως στο ΑΣΕΠ οι αρμόδιοι «τρέχουν» γρήγορα τη διαδικασία με βάση και τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος Κεραμέως, για να επιλεγούν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Άλλωστε οι όποιες ριζικές αλλαγές για το ΕΣΥ, σχεδιάζονται από την κυβέρνηση να υλοποιηθούν με τις νέες Διοικήσεις. Εξάλλου πολλοί σημερινοί Διοικητές Νοσοκομείων ζώντας σε κλίμα αγωνίας και ανησυχίας για το επαγγελματικό τους αύριο, έχουν «παγώσει» τις όποιες αλλαγές στα νοσοκομεία τους και κάνουν απλή διαχείριση των προβλημάτων.
Στο μεταξύ όμως στο ΑΣΕΠ με βάση και τις οδηγίες αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, η διαδικασία θα επισπευσθεί ώστε να μη χρειαστεί μεγάλο διάστημα για τον διορισμό των νέων διοικήσεων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών πριν το Πάσχα θα αρχίσουν σιγά σιγά να επιλέγονται οι πρώτοι Διοικητές για να αναλάβουν στα νοσοκομεία.
Με βάση τους ίδιους υπολογισμούς, πρώτα αναμένεται να επιλεγούν οι Διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης των ασθενών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και τα μικρότερα νοσοκομεία.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. θα διαβάσουν και θα ασχοληθουν κανονικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όσους έχουν διατελέσει Διοικητές θα μοριοδοτηθεί η επιτυχία των ΜΕΘ την εποχή του Covid ή το πόσοι υγειονομικοί οδηγήθηκαν σε παραίτηση ώστε να ελαφρύνει το ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.