Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στο μειονοτικό Δήμο Δρόπολης στην Αλβανία (φωτο)



Ο Δήμαρχος Πέλλας επισκέφθηκε τον μειονοτικό Δήμο Δρόπολης στην Αλβανία. Θερμή υποδοχή απο τον Δήμαρχο Δημήτρη Τόλη. 

 Μια συγκινητική στιγμή όπου ο Δήμαρχος Δρόπολης Δημήτρης Τόλης υποδέχθηκε τον Στάθη Φουντουκίδη και τους συνεργάτες του με τον πιο θερμό τρόπο, ενώ τους ξενάγησε στο Δημαρχείο και στο σχολικό κτίριο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του πολιτιστικού συλλόγου.  

Η Δρόπολη αποτελεί τμήμα της Βορείου Ηπείρου και έχει επίσημα αναγνωριστεί από το αλβανικό κράτος ως «ελληνική μειονοτική ζώνη», που δίνει έτσι μεταξύ άλλων το δικαίωμα για την ίδρυση και λειτουργία ελληνόγλωσσων σχολείων. Ο πληθυσμός αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία απο Έλληνες. Η Δρόπολη θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της σημερινής Αλβανίας. 

Οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν δώρα και είχαν μια πολύωρη συζήτηση για τις πιθανότητες συνεργασίας των δύο Δήμων, με τον Στάθη Φουντουκίδη να δηλώνει πρόθυμος να προσφέρει κάθε βοήθεια ώστε να διατηρηθεί το Ελληνικό στοιχείο και ο πολιτισμός στην περιοχή.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αυτά είναι. Τα ταμεία γεμάτα και ξεκίνησε τα ταξίδια για γούστα. Θα μας φέρει και Αλβανούς τουρίστες τρομάρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άφησε να σχολιάσει κάποιος που το βρακί του είναι καθαρό. Για το μαϊμού μαξιλάρι του Στάμκου και τις χρυσόπληρωμένες μελέτες του μας γράφεις τωρα; Βυθίσατε το καράβι 13 χρόνια δίχως να παρουσιάσετε μισό έργο. Ακομη και το καθάρισμα των πλατειών, το μάζεμα των απορριμμάτων το θεωρούσατε κατόρθωμα. Νιώθετε ομως την σιγουριά της κάλυψης απο τον νεο δήμαρχο και πουλάτε μαγκιες. Οταν βγουν ολα στην φόρα -γιατι θα βγουν- τοτε θα σας δούμε αν η γλώσσα σας είναι κόκκινη, κυανή 'η μαύρη νυφίτσες.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.