Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας κλείσει το στόμα!


Κόντρα στην βαρβαρότητα και τον φόβο, βγαίνουμε στο δρόμο και παλεύουμε για τη ζωή μας!

Λίγες μέρες έμειναν πριν την μεγάλη απεργία που αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες Σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων που προσπέρασαν τη ΓΣΕΕ και την γραμμή υποταγής και συμφιλίωσης με την καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός από τις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν κόστος, που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ουσιαστικές ανάγκες των πολλών, πάνω ακόμα και από την ίδια μας τη ζωή.

Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα εκείνη που χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα βροντοφώναξαν « Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Ήταν εκείνες οι μέρες που γονείς σε απόγνωση έψαχναν να βρουν κάτι από το παιδί τους, που έθαβαν κενά φέρετρα, που η αδικία και το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα δεν τους άφηνε να πενθήσουν.

Τότε που η οργή πλάκωνε όλη τη χώρα, τότε ήταν που τα σωματεία σήκωσαν ψηλά τα πανό που έγραφαν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και πίσω από αυτά τα πανό ούρλιαζαν οι φωνές χιλιάδων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, της νεολαίας, ανθρώπων όλων των ηλικιών που ενώθηκαν στη συνειδητοποίηση ότι οι ζωές μας αποτελούν κόστος και απάντησαν «Φτάνει πια. Ως εδώ!» .

Ένα χρόνο μετά, κρατάμε αυτή την μεγάλη υπόσχεση που δώσαμε στους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στις οικογένειες τους, στους φίλους τους. Κρατάμε την υπόσχεση μας και αρνούμαστε να μείνουμε «σιωπηλοί», αφού οι κραυγές των νεκρών που έγιναν θυσία στο βωμό του κέρδους δεν έχουν σιωπήσει, ζητάνε ακόμα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των συγγενών τους που δεν έχουν σταματήσει λεπτό να ζητάνε δικαίωση, να αποκαλύπτουν τον ένοχο, που φωνάζουν με κάθε τρόπο την αλήθεια για την άδικη απώλεια τους.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη είναι μέρα που θα συναντηθεί η οργή με τη μαχητική διεκδίκηση, είναι μέρα που θα συγκεντρωθούν σε μια πανελλαδική-πανεργατική κινητοποίηση όλοι οι κλάδοι μαζί διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς «εδώ και τώρα», Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ουσιαστική κάλυψη των αναγκών μας στην Υγεία – Πρόνοια και στην Παιδεία. Απέναντι στην ακρίβεια, ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στην βαρβαρότητα της συμμετοχής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Θα φωνάξουμε ξανά ότι στο έγκλημα των Τεμπών δε θα επιτραπεί κανένα κουκούλωμα, ότι δε θα παζαρέψουμε τη ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Δεν πρόκειται ούτε στιγμή να πάψουμε να φωνάζουμε και να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους, αλλά και

όλους αυτούς που τους καλύπτουν με τη στάση τους. Γιατί είναι ενοχή, όταν μια μέρα σαν και αυτή που όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους αποφάσισαν απεργία, κάποιοι να επιμένουν να θάψουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία, να παγιδέψουν την οργή και την αγανάκτηση στη σιωπή.

Απέναντι σε όλους αυτούς απαντάμε με τη δράση μας. Με εντεινόμενους ρυθμούς μάχης τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία βαδίζουν προς την απεργία στις 28 Φλεβάρη, προβάλλοντας με κάθε μέσο και μορφή την ανάγκη της συλλογικής οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης, της σύγκρουσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, προβάλλοντας το σύνθημα «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Τα συνδικάτα προβάλλουν τα αιτήματα για αυξήσεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, η οποία απειλείται από το αδηφάγο κυνήγι του κέρδους, είτε αυτή η απειλή παίρνει τη μορφή των δεκάδων εργατικών «ατυχημάτων» στους χώρους δουλειάς, είτε οδηγεί στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, από το οποίο συμπληρώνεται ένας χρόνος τη μέρα της απεργίας.

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντονίζουν τον απεργιακό τους βηματισμό στις 28 Φλεβάρη. Ήδη, οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων έχουν ξεπεράσει τις 250. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα Εργατικά Κέντρα που έχουν πάρει απεργιακή απόφαση έχουν φτάσει τα 33 (μέσα σε αυτά και το Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας), αριθμός - ρεκόρ για απεργία όπου η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν έχει πάρει απόφαση. Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν με αποφάσεις τους μεγάλες Ομοσπονδίες σε διάφορους κλάδους, η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, για την απεργία της Τετάρτης καλύπτεται το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.

Νέες αποφάσεις συμμετοχής από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους και Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, αποφάσεις από μαθητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, συμμετοχή από άλλους φορείς, θα δώσουν μεγαλύτερα περιθώρια στην επιτυχία αυτής της μάχης.

Απέναντι σε όσους μας προτρέπουν να σιωπήσουμε και να κρυφτούμε, απαντάμε:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό Πέλλας στις 28 Φλεβάρη 11πμ
Έδεσσα: Μικροί Καταρράκτες και Γιαννιτσά: Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)

Αριστέα Χατζηβασιλειάδου,
Γραμματέας της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.