Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρόνιος πόνος στην πλάτη: Πώς μπορεί να βοηθήσει ο φυσίατρος;



Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη είναι μια δυσάρεστη, συχνή κατάσταση για πολλούς ανθρώπους και η φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση για τη διαχείριση και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Δείτε πώς ένας φυσίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να τον διαχειριστείτε.

Αρχικά ο φυσίατρος θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάστασή σας και να την αξιολογήσει κλινικά. Θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή εξέταση σχετικά με τον πόνο στην πλάτη, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η θέση, η ένταση και η διάρκεια του πόνου.

Η στάση του σώματος παίζει κρίσιμο ρόλο στον πόνο στην πλάτη. Ένας φυσίατρος θα αξιολογήσει τη στάση σας για να εντοπίσει τυχόν ανισορροπίες ή ανωμαλίες που μπορεί να συμβάλλουν στον πόνο σας.

Η αξιολόγηση του εύρους κίνησης στη σπονδυλική σας στήλη και η αξιολόγηση της ευελιξίας των γύρω μυών μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την πηγή του πόνου σας.

Είναι πολύ πιθανό ο ιατρός να ζητήσει κάποιες απεικονιστικές – διαγνωστικές εξετάσεις για να διαπιστώσει τις πιθανές αιτίες του πόνου στην πλάτη.

Θεραπείες:
  • Στα πλαίσια της θεραπείας και της ανακούφισης από τον πόνο ο ιατρός μπορεί να συστήσει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης σχεδιασμένο να ενισχύσει τους μυς που υποστηρίζουν τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις ευελιξίας, ενδυνάμωση του πυρήνα και ασκήσεις για τη βελτίωση της στάσης του σώματος.
  • Επίσης, τεχνικές όπως η κινητοποίηση και ο χειρισμός των αρθρώσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων και τη μείωση του πόνου.
  • Το μασάζ και άλλες τεχνικές μαλακών ιστών μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της έντασης των μυών και στη βελτίωση της ευελιξίας.
  • Η εκμάθηση της σωστής μηχανικής του σώματος και των συνηθειών στάσης του σώματος είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη περαιτέρω πίεσης στην πλάτη σας.
  • Οι φυσίατροι μπορούν να σας διδάξουν στρατηγικές για τη διαχείριση του πόνου, συμπεριλαμβανομένης της θερμικής ή ψυχρής θεραπείας, και τεχνικές για αυτομασάζ.
Ο φυσίατρος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευσή σας για αυτοδιαχείριση της κατάστασής σας και θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας.

Οι συστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την τροποποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων για την ελαχιστοποίηση της καταπόνησης στην πλάτη σας και την πρόληψη της επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

Επίσης, η κατανόηση του τρόπου σωστής κίνησης και ανύψωσης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο περαιτέρω τραυματισμού.

Ο φυσίατρος είναι σημαντικό να σας παρακολουθεί συχνά ώστε να εκτιμά την πρόοδό σας και να προσαρμόζει κατάλληλα το σχέδιο θεραπείας σας, όπως απαιτείται.

Σταδιακά θα σας εντάξει σε πιο λειτουργικές δραστηριότητες και κινήσεις για την εξασφάλιση ασφαλούς και βιώσιμης ανάκαμψης.

Ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας, μπορεί να συστήσει στον φυσικοθεραπευτή σας να χρησιμοποιήσει πρόσθετες μεθόδους όπως υπερήχους, ηλεκτρική διέγερση ή έλξη.

Οι φυσίατροι συχνά συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές ή ειδικούς διαχείρισης πόνου, για να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα.

Αναζητάτε φυσίατρο; Στο instadoctor.gr στην ενότητα φυσιάτροι θα δείτε άμεσα γιατρούς με αξιολογήσεις ασθενών, κόστος υπηρεσιών, διαθεσιμότητα και λεπτομέρειες για το βιογραφικό τους.

Ενδεικτικά κάποιοι από τους διαθέσιμους γιατρούς είναι: Φραγκάκης Γιώργος , Σαριδάκη Ευμενία , Μπαλαής Βασίλειος , Μουρατίδου Πελαγία , Ζλατάνος Ηλίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπείας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το άτομο και τη συγκεκριμένη αιτία του πόνου στην πλάτη. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, όπως έναν φυσίατρο ή τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για μια εξατομικευμένη αξιολόγηση και σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.