Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγρότες με τα τρακτέρ τους έκλεισαν την ΕΟ Θεσσαλονίκης– Έδεσσας στον κόμβο της Παραλίμνης (βίντεο)



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλα τα μπλόκα της χώρας με στόχο η κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματά τους.
Στις 12.50 το μεσημέρι αγρότες με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο των Γιαννιτσών και από τα Άθυρα, απέκλεισαν συμβολικά και για μισή ώρα περίπου την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης της Παραλίμνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται για το διάστημα αυτό από παρακείμενο δρόμο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν αγρότες από το συγκεκριμένο μπλοκ, η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με την εθνική πολιτική που αφορά στη γεωργία.
Την ίδια στιγμή, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή και στη συνέχεια, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, θα αποφασίσουν για περεταίρω κλιμάκωση.

Τα αιτήματα των αγροτών
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών προς την κυβέρνηση είναι τα εξής:
-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.










Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ζητάτε αφορολόγητο πετρέλαιο. Ούτε το 5% στο κόστος δεν πιάνει. Θα οργιάσει το λαθρεμπόριο σε βάρος όλων μας.Θα πουλιέται από την αντλία και θα κερδοσκοπούν.. Ένα τσουβάλι λεφτά θα πάρετε από τις συνδεδεμένες του βαμβακιού και του καλαμποκιού . Μην κλείνετε τον δρόμο. Θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε συνειδητοποιήσει τη ζητάνε οι συνάδελφοί σας στην Ευρώπη και με τι ασχολείστε εσείς;
    Έχετε αντιληφθεί τι σας περιμένει;
    Εσείς όμως εκεί για τα πρόσκαιρα όπως φαίνεται.
    Συνεχίζετε φυσικά να ταλαιπωρείτε τον κόσμο τη στιγμή που τα πολιτικά γραφεία των βουλευτάδων σας είναι δίπλα σας και μάλλον στο απυρόβλητο.
    Ξέχασα με εκείνους δεν φωτογραφιζόσασταν μέχρι πριν λίγους μήνες στα χωριά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που πάει μέσα στα σκοτάδια να μιλήσει. Και με τόσες παπαριές που είπε ήταν επόμενο να κλείσει ο δρόμος Πάλι καλά που δεν το κράτησαν όμηρο. Οι εντυπώσεις πολύ άσχημες για αυτόν. Κρίμα και μου ήταν συμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.