Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλμωπία: Πλημμύρισε από κόσμο η Δωροθέα στην 1η Γιορτή Πράσου (βίντεο)



Άκρως πετυχημένη η 1η Γιορτή Πράσου στη Δωροθέα Αλμωπίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία του χωριού που πλημμύρησε από κόσμο. Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα, ψητά και άφθονο ποτό, με την καλλιτεχνική επιμέλεια ''Ηχος της Αλμωπίας''.
Θυμίζουμε ότι το πράσο της  Δωροθέας θεωρείται μοναδικό στο είδος του και απασχόλησε πολλές φορές την επικαιρότητα. Η καλλιέργεια αυτού του εξαδέλφου του κρεμμυδιού ευδοκιμεί ιδιαίτερα λόγω του κλίματος στην περιοχή της Αλμωπίας, όμως για τους Δωροθεάτες αποτελεί την κύρια αγροτική τους δραστηριότητα. Οι ντόπιοι λένε ότι η ποικιλία τους είναι από τις πιο γευστικές, αν όχι η γευστικότερη στην Ελλάδα, ισχυρισμός που προέρχεται από την χριστιανική παράδοση, σύμφωνα με την οποία το έδαφος του χωριού είναι δώρο Θεού.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.