Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Επενδύουμε στο διάλογο με τους παραγωγούς για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ»



Με ιδιαίτερη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, έπειτα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας και τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάθης Φουντουκίδης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη, τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, κ.κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρουν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΣΣ ΚΑΠ, καθώς και για την καθοριστική τους συμβολή στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο Υφυπουργός κ. Διονύσης  Σταμενίτης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη Νέα ΚΑΠ. Aναφέρθηκε στις προκλήσεις, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες της νέας ΚΑΠ, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ανοίγοντας ένα ειλικρινή και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς του πρωτογενή τομέα, για τη βελτίωση του κανονιστικού και επιχειρησιακού πλαισίου της ΚΑΠ από το πρώτο κιόλας έτος εφαρμογής της.

Στην ίδια κατεύθυνση, τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι σημαντικοί της πόροι, που εξασφαλίστηκαν μέσα από την προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και την μετάβαση στο νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο που επιδιώκουμε.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση της ΚΑΠ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί μεγαλύτερη ανταποκρισιμότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα  στις νέες συνθήκες και ανάγκες που δημιουργούν οι πολλαπλές εξωγενείς κρίσεις, με κυρίαρχη αυτή της κλιματικής αλλαγής, στην άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας. Ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχει λειτουργήσει, χωρίς αμφιβολία, θετικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας ότι: «.... σε επίπεδο παραγωγών μάλιστα, ιδιαίτερα των μικρό-καλλιεργητών, είναι αυτή που τους στηρίζει σε ένα, ομολογουμένως, απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον. Δημιουργεί το απαραίτητο πλαίσιο για μια από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέα, και είναι παράλληλα, το μέσο που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ημέρα και θα διασφαλίσει το πέρασμα μας σε μια νέα εποχή».





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Απο αυτά που διάβασα πως λενε, αρμεγε λαγούς και κουρευε χελώνες. Φουμαρα .Αέρας κοπανιστός. Διονύση κοίταξε τον δρόμο Γιαννιτσά Αλεξάνδρεια. Το υποσχέθηκες. Όταν θα έρθει να φύγεις για τας Αθήνας να αναχωρήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Και μεις να σε θυμόμαστε ότι κάτι μας άφησες, τουλάχιστον ένα δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Α Μ Ε Σ Α ΕΔΩ ΚΑΙ Τ Ω Ρ Α ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ...ΑΠΟΔΟΤΗΚΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ....ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Κ
    ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αδιανόητο να περιμένεις λύσεις από αυτούς που σου δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα...
    Ακρίβεια, ΕΛΓΑ ανύπαρκτος, δικαιώματα μειωμένα σε βαθμό εξευτελισμού, συνδεδεμένες και οικολογικά το Μάιο χωρίς να γνωρίζουμε τι θα πάρουμε και τόσα άλλα θέματα που αναδείχτηκαν στα συλλαλητήρια ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα για να δώσουμε παλαμάκια στους σωτήρες μας.
    Ίσως η ειρηνική κατάληψη του χώρου και η απαγόρευση της ημερίδας να ήταν και μία μορφή του αγώνα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξέρεις διονυσάκο: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο παπά τρώνε οι αγρότες κρίμα σε μας και ακόμη δεν είδαμε τίποτα με αυτούς που μπλέξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς γίνεται να μην επειρεαζοντα τα ελληνικά προϊόντα από τον πόλεμο της Ρωσίας;
    Ο μεγαλύτερος όγκος εξαγωγής των ροδάκινων ήταν η Ρωσία.
    Περισυ πώς έδωσες το λεγόμενο ουκρανομετρο κ φέτος που ήταν μια από τα ίδια τίποτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποσο αστειος εισαι ρε λακη να γραφεις ολα τα σχολια μονος σου, παρτο αποφαση δεν θα γινεις υπουργοςε ποτε απλα απολαυσε το και ασε την πελλα να παει μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Πέλλα ειναι υπερήφανη κε Σταμενίτη που έχει εκπρόσωπο στην Κυβέρνηση εσας, κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να το χωνέψουν και πνίγονται στο φαρμάκι που κρύβουν μέσα τους. Πόση βλακεία μπορεί να διακατέχει κάποιους ανθρώπους που μοιάζουν σαν τους συριζαίους που νομίζουν πως κανουν ζημια στην ΝΔ στην ευρωβουλή αλλα τελικά κάνουν μόνο στην Ελλάδα. Έτσι είστε κι εσείς όλοι σας, νομίζετε πως θα κανετε ζημιά στην κο Σταμενίτη αλλα τελικά κάνετε μόνο στην Πέλλα γιατί όποιος κι αν είναι απο τον τόπο μας Υπουργός, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ηρεμήστε παιδιά, ο Διονύσης είναι ο καλύτερος βουλευτής που είχε η Πέλλα και με διαφορά, όλα κρίνονται στην πράξη και είναι ο μόνος που κάνει πράξεις, όλοι οι άλλοι απλά μιλάνε και δεν λένε τίποτα. το με ποιον πίνετε τα ποτάκια σας το βράδυ στα κλαμπς δεν έχει και πολύ σημασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διαλογους,μελετες,συμβουλια,εκδηλωσεις,πιτες κλπ δεν χρειαζομαστε.πραξεις θελουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.