Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθνική Ελλάδος: Απόψε το μεγάλο βήμα για το Euro 2024 – Ο κρίσιμος ημιτελικός με το Καζακστάν



Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δίνει απόψε την κρισιμότερη «μάχη» (μέχρι την επόμενη) μπροστά στους φιλάθλους της, μόλις λίγα βήματα μακριά από την πρόκριση στο Euro 2024 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία.
Η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει το Καζακστάν στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον μονό ημιτελικό των play-off του Path C. Σε περίπτωση νίκης, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο, στον τελικό. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα πάρει την πρόκριση στο Euro 2024.

Τι ώρα και σε ποιο κανάλι «παίζει» η Εθνική
Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι της Ελλάδας έχει ξεκινήσει. Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στις 21:45. Το ματς θα μεταδοθεί από την ελεύθερη συχνότητα του Alpha TV αλλά και από το συνδρομητικό κανάλι Novasports Prime.

«Καμίνι» για την Εθνική η Νέα Φιλαδέλφεια
Απόψε στην OPAP Arena δεν θα πέφτει… καρφίτσα, όπως όλα δείχνουν, καθώς έχουν φύγει πάνω από 20.000 εισιτήρια για τον αγώνα της Εθνικής, ενώ μάλιστα θα ανοίξει και το δεύτερο πέταλο του γηπέδου, που δεν είχε ανοίξει σε προηγούμενους αγώνες της «γαλανόλευκης».

Αυτός θα είναι ο διαιτητής του ημιτελικού με το Καζακστάν
Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024, με τον Elite Ολλανδό Ντανίλ Μακέλι να ορίζεται στο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής με το Καζακστάν.
Ο Μάκελι είναι ένας διαιτητής που έχει βρεθεί αρκετές φορές στη χώρα μας και για παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, αλλά και σε ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.
Φέτος σφύριξε τον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League, ενώ έχει οριστεί στο παρελθόν στα προημιτελικά Conference League μεταξύ ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ, αλλά και σε έξι ακόμα ματς (Άρης – Ολυμπιακός 2-1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (τελικός Κυπέλλου), Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 και Άρης – ΑΕΚ 2-2 Κύπελλο).

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής
Οι διεθνείς που συγκροτούν την αποστολή τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι οι εξής: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Διούδης, Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Μπάλντοκ, Ρότα, Σάλιακας, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης και Παυλίδης.
Εάν θέλουμε να βάλουμε κάτω τα δεδομένα της 11άδας – χωρίς βέβαια να έχουμε δείγμα δοκιμών – υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά. Τα βασικά φαίνεται ότι έχουν να κάνουν με μία θέση στη μεσαία γραμμή, έναν εξτρέμ και τον φορ που θα επιλέξει ο Γκουστάβο Πογέτ.
Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Βλαχοδήμος και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Μπάλντοκ. Στη μεσαία γραμμή το καθαρό «εξάρι» θα είναι ο Σιώπης και δίπλα του θα είναι ο Μπουχαλάκης ή ο Μάνταλος (υπάρχει, βέβαια και η επιλογή του Δημήτρη Κουρμπέλη που είχε πάντως κάποιες ενοχλήσεις). Επιτελικός μέσος θα είναι ο Μπακασέτας και στο ένα άκρο της επίθεσης σίγουρα ο Μασούρας.
Για το άλλο άκρο εάν δεν επιλεγεί ο Μάνταλος οι βασικές επιλογές θα είναι ο Τζόλης ή ο Πέλκας ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοποθετηθεί εκεί ο Ιωαννίδης για να παίξει άλλος σέντερ φορ ως βασικός (Παυλίδης ή Γιακουμάκης). Το πιθανότερο ενδεχόμενο, πάντως, είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού να είναι ο φορ που θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα, σύμφωνα με το gazzetta.gr.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.