Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις προς το Ισραήλ αποφασίζοντας υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.
«Οι κυρώσεις κατά του Ιράν είναι ένα σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε» σημείωσε προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η προστασία των αμάχων, ενώ παράλληλα οι «27» ζητούν την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Ταυτόχρονα, ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τάχτηκε υπέρ της «άμεσης εκεχειρίας» , αλλά και της ανθρωπιστικής πρόσβασης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να απομονωθεί το Ιράν.
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ θα απαντήσει σύντομα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στη δήλωση της G7 και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που καλούν όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. «Αυτό είναι το σαφές μήνυμα. Αυτή είναι πραγματικά η κοινή μας θέση» συνέχισε.
Σε σχέση με την Τουρκία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι η ΕΕ θέλει να αναπτύξει σταθερή σχέση και να εργαστεί με βάση τη σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση. Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα της Κύπρου είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και όπως είπε τα κράτη μέλη, ειδικά αυτά που έχουν κάποιες ικανότητες, καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ σημαντική η παροχή συστημάτων αεράμυνας και περισσότερων πυρομαχικών.
Είναι όλοι συνένοχοι στην γενοκτονία - εθνοκάθαρση που συντελείται στη Γάζα. Σταθεροί υποστηρικτές του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ που ισχύει στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποκριτές αμερικανοί που βάλατε χαλινάρια στην Ευρώπη και στους στριγκακιδες κυβερνήτες τους. Εγώ δεν είδα να καταδικάζετε και τους Εβραίους που έχουν κάνει χίλιες υπερβολές στην υποτιθέμενη αμυνα, δηλ εκδίκηση. Ούτε και τους λέει κανένας να σταματήσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφή