12.5.24

Γιορτή της Μητέρας σήμερα: Ανεκτίμητη η αξία των μαμάδων μας στην ζωή μας


Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Οι πρώτες αναφορές για τη γιορτή της μητέρας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. 
Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της Ρέα. Η Ρέα λατρεύεται σαν «Η μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανέθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για την ευλογία. Όμως κατά τη δεκαετία του 1960, ενισχύθηκε η συνήθεια, που μας ήρθε από τη Δύση, να γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Η γιορτή της μητέρας είναι μία υπέροχη γιορτή που μας υπενθυμίζει πόσο ανεκτίμητη είναι η αξία των μαμάδων μας στην ζωή μας. Είναι εκεί για εμάς σε κάθε δύσκολη στιγμή και είναι πραγματικά ακούραστες.
Η γιορτή της μητέρας είναι μία υπενθύμιση για να αγκαλιάσουμε την μαμά μας, να την ευχαριστήσουμε, να θυμόμαστε ότι δεν την έχουμε μόνο εμείς ανάγκη, αλλά κι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.