Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης (φωτο)



Την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024, ώρα 10.00 π.μ στην υπέροχη αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι) στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν καθώς και η απονομή επαίνων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «οι μαθητές γράφουν ποίηση» , ο οποίος οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και το Σύλλογο Βιβλιοφίλων Έδεσσας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοφίλων κ. Τρύφων Ούρδας, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πέλλας κ. Ιωάννης Γκανάκας .

Ο Δήμαρχος κ. Ι. Τσεπκεντζής στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι νέοι και οι νέες μας να εκφράζονται και να (συν) δημιουργούν , ειδικότερα μέσα από τις Τέχνες, ενώ πρέπει να τονίσουμε και το σπουδαίο έργο που γίνεται από τις/ τους εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία προς την κατεύθυνση αυτή»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Μπαχαράκης προλόγισε την εκδήλωση τονίζοντας την αυθόρμητη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και την επιτυχία του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης. όχι μόνο λόγω της μεγάλης συμμετοχής – συμμετείχαν είκοσι τρείς (23) σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και ογδόντα πέντε (85) μαθητές / μαθήτριες με ατομικό και ομαδικό έργο – αλλά κυρίως λόγω του περιεχομένου των ίδιων των ποιητικών έργων, μέσω των οποίων επιχειρείται να προσεγγιστούν προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας που ενδιαφέρουν , συγκινούν και προβληματίζουν τους νέους μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοφίλων Έδεσσας κ. Ούρδας τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «είναι γεγονός πως η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε μεγάλη. Σημάδι πως στον ελεύθερο χρόνο τους , πέραν των μαθημάτων τους , ασχολούνται με την ποίηση και πιστεύω γενικά με τη λογοτεχνία , που όπως θα τους διδάξατε εσείς οι καθηγητές βελτιώνει το λεξιλόγιο και τις γλωσσικές δεξιότητες , ενισχύει την κριτική σκέψη , αποτελεί έκφραση συναισθημάτων και γενικά διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες».

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Γκανάκας, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής , αναφέρθηκε στην «ποιητική έκφραση ως κραυγή αγωνίας και ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας της νεολαίας μας, η οποία , κόντρα στο ρεύμα των καιρών, αναδεικνύει και την άλλη πλευρά της σχολικής μας εκπαίδευσης, αυτήν της δημιουργικότητας, της ευαισθησίας, της φαντασίας».

Σημαντικό και ιδιαίτερα συγκινητικό μέρος της όλης τελετής, που αξίζει να αναφερθεί , απετέλεσε η ανάγνωση ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς, οι οποίοι σε μια κατάμεστη αίθουσα, κατάφεραν να προβληματίσουν και να συγκινήσουν το κοινό, αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές των παρευρισκομένων .

Η Επιτροπή Αξιολόγησης έχοντας υπόψη της τα σχετικά κριτήρια. όπως αυτά εξειδικεύτηκαν στις συσκέψεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής, ανεκήρυξε τον 1ο, 2ο και 3ο νικητή των αγώνων στην κατηγορία Γυμνασίων και Λυκείων αντίστοιχα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ
· Το 1ο βραβείο με τίτλο «terra somnium» στην κατηγορία Λυκείων κατέκτησε ο Σωκράτης Θεοδωρίδης μαθητής του ΓΕΛ Σκύδρας.
· Το 2ο βραβείο με τίτλο «Μάνα, συγγνώμη» κατέκτησε η Δέσποινα Αναστασιάδου μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.
· Το 3ο βραβείο με τίτλο «Συγγνώμη» κατέκτησε η Ιορδάνα Παπαδοπούλου του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
· Το 1ο βραβείο με τίτλο «θα σε πάρω (ό)αν…σ΄αγαπώ πολύ!» στην κατηγορία Γυμνασίων κατέκτησε ο Ιωάννης Αφεντούλης του Γυμνασίου Πέλλας.
· Το 2ο βραβείο με τίτλο «ανθρώπινος κόσμος» κατέκτησε ο Δημήτριος Κανάκης του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας.
· Το 3ο Βραβείο με τίτλο: «άμμος» κατέκτησε η Ελένη Γκουδεράκη του Γυμνασίου Πέλλας.

Τα βραβεία απένειμαν στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες ο Διευθυντής Δ.Ε Πέλλας κ. Θωμάς Μπαχαράκης , ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Δημήτρης Γερεμτζές , ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πέλλας κ. Γιάννης Γκανάκας , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Βαγγέλης Τρυψιάνης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοφίλων κ. Τρύφων Ούρδας, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων – καθηγήτρια Μελίνα Α. Αλμπάνη.

Αποτελεί κοινή επιθυμία και βούληση των διοργανωτών ότι αυτοί οι πρώτοι επιτυχημένοι ποιητικοί αγώνες να έχουν ανάλογη συνέχεια και να αποτελέσουν θεσμό για την Πέλλα, καλλιεργώντας τα γράμματα και τις Τέχνες και προάγοντας τον Πολιτισμό στην περιοχή μας.












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.