Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι διήμερες εκδηλώσεις ''Αντριάδα 2024'' στη Λειβαδίτσα Πέλλας (βίντεο)



Ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι διήμερες θρησκευτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, στο Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας- Βόρειας Θράκης «Η Αγία Τριάδα» στη Λειβαδίτσα Πέλλας, τις οποίες συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, οι Δήμοι Πέλλας και Χαλκηδόνος και η Π.Ο.Σ.Α.Ρ. 

100 χρόνια από τον ξεριζωμό
Με την ομιλία του έγκριτου ιστορικού Δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα: ''Η Θράκη στις Διεθνείς Συνθήκες - Σέβρες, Νεϊγύ, Λωζάννη'',  άρχισαν οι εκδηλώσεις το μεσημέρι της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνος «ΧΑΤΖΑΚΕΙΟ».
Ακολούθησε συναυλία με έργα: «Ελλήνων συνθέτων της Ανατολικής Ρωμυλίας » Έργα για φωνή και πιάνο" Δρ Δημοσθένης Φιστουρής (φωνή) - Δρ Αθανάσιος Τρικούπης (πιάνο).

Το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Ίδρυμα τελέστηκε Πολυϊερατικός Εσπερινός  μετ΄αρτοκλασίας και  Περιφορά της Ιεράς Εικόνας. Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων:
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων "Ο Αριστοτέλης" Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων "Το Καβακλί".

Δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε Όρθρος -Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βρυούλων κ.κ Παντελεήμωνος. Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και το παραδοσιακό κουρμπάνι – γλέντι, με τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων:
Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου "Η Ανατολική Ρωμυλία" .
Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιάς Σερρών " Η Μπάμπω".
Ο Λαογραφικός όμιλος Πέλλας " Η Ανατολική Ρωμυλία "

Στο εορταστικό διήμερο συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου.

andr24
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.