Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διάκριση 3ου ΔΣ Έδεσσας στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα … παιχνίδι»!



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας συμμετείχαν στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού με το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που δημιούργησαν. Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με θέματα από τη μυθολογία και με τα παραδοσιακά παιχνίδια εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.Αυτά τα εργαστήρια οδήγησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στη δημιουργία ενός δικού τους πρωτότυπου παιχνιδιού με κάρτες, με τίτλο: “ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ”.

Το πρωτότυπο παιχνίδι που δημιούργησαν, μαζί με τις οδηγίες χρήσης, το έστειλαν στον 4ο Διαγωνισμό Επιτραπέζιου Παιχνιδιού που διοργανώνεται από τον ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και άλλους φορείς. Ο στόχος του διαγωνισμού ήταν η προαγωγή της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και της συνεργατικής δημιουργικής δραστηριότητας στο σχολικό περιβάλλον. Η διαδικασία σχεδιασμού του παιχνιδιού συνδέεται με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους, μέσα από την ενεργητική εμπλοκή των μαθητών, και συνεισφέρει στην καλλιέργεια ομαδοσυνεργατικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας, του ψηφιακού γραμματισμού, υπολογιστικών κι άλλων δεξιοτήτων των μαθητών.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και στελέχη του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης είναι: α) η πρωτοτυπία της ιδέας του παιχνιδιού, β) η αρτιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, γ) η εκπαιδευτική διάσταση και η συμβατότητα με το μαθησιακό περιεχόμενο που έχει οριστεί από την ομάδα, δ) ο συνδυασμός «διασκέδασης» και «μάθησης» και ε) η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλα τα στάδια δημιουργίας ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη βαθμίδα εκπαίδευση.

Το παιχνίδι “ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ” έπειτα από την αξιολόγηση κατετάγη 4ο (στα 104 σχολεία) και έλαβε ΜΝΕΙΑ.

Δημιουργοί του παιχνιδιού είναι οι μαθητές-τριες:

Αγγελίδης Ιωάννης, Αντωνίου Χρήστος, Απάζογλου Αθηνά, Βλαδίκας Παναγιώτης, Γιαννούσης Σωτήριος, ΚυρμίζογλουΑριάνα, Μήχου Ελένη, Μίσκου Στυλιανή, Μπεσίρης Δημήτριος, Ντρισπιώτης Φίλιππος, Παπαγιάντσης Χρήστος, Τσικόγια Λεάντρο

και οι εκπαιδευτικοί: Προφητηλιώτης Κωνσταντίνος (δάσκαλος της τάξης) και Χαβδούλας Αλέξανδρος (εκπαιδευτικός πληροφορικής).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.