Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Α.Σ. Σκύδρας: Ζητούν 60 λεπτά για το ροδάκινο, αλλιώς οι καρποί στα δέντρα και κινητοποιήσεις



Ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας αποφάσισε να διεκδικήσει τιμή εκκίνησης 0,60 ευρώ/ κιλό, ως τιμή για το βιομηχανικό ροδάκινο και κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους ή να αφήσουν τους καρπούς ασυγκόμιστους πάνω στα δέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Α.Σ. Σκύδρας:
Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Σκύδρας η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, με θέματα τα τρέχοντα και ιδιαίτερα η διαμόρφωση της τιμής του βιομηχανικού ροδάκινου.
Κατόπιν συζήτησης στην γενική συνέλευση, αποφασίστηκαν οι εξής προτάσεις προς διεκδίκηση:
"Τιμή εκκίνησης του βιομηχανικού ροδάκινου 60 λεπτά - κι αυτό διότι σύμφωνα με μελέτη του ΥπΠΑΑΤ, έτους 2018, το κοστολόγιο ήταν στα 38 λεπτά. Από τότε ως τώρα το κοστολόγιο έχει εκτιναχθεί κι έχει ξεπεράσει τα 45 λεπτά και αν υπολογίσουμε μια μερική ακαρπια που υπάρχει, η τιμή των 60 λεπτών θεωρείται ως μια τιμή επιβίωσης για τον Έλληνα ροδακινοπαραγωγό.
Επίσης ,αποφασίστηκε η αυθημερόν τιμολόγηση των προϊόντων από τους κονσερβοποιούς, όπως ακριβώς τιμολογούν από την πρώτη στιγμή και οι αγρότες. 
Επίσης, στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα συνάντηση όλων των αγροτικών Συλλόγων Πέλλας - Ημαθίας, αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση να προταθεί μια συνάντηση απ' ευθείας με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, με θέμα την τιμή και τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων. Δηλαδή, όχι όπως πέρσι, που γίνονταν παραλαβή μια μέρα και δύο όχι.
Ακόμη αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τους προέδρους των συνεταιρισμών -οι οποίοι δεν παρέστησαν ως όφειλαν στην γενική συνέλευση- με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την τιμή που αποφασίστηκε, καθώς και να ενημερώσουν οι συνεταιριστές για τις προθέσεις τους, σχετικά με την τιμή, αλλά και τον τρόπο διαπραγματεύσης τους με τους κονσερβοποιούς.
Για όλα τα παραπάνω η γενική συνέλευση είναι αποφασισμένη σε επόμενη συνάντηση, εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να προβούν οι αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων με τα τρακτέρ ή και να αφήσουν τους καρπούς ασυγκόμιστους." 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. θέλουν 50 ζητάνε 60 θα πάρουν 35-40 θα πουν και ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματα που δεν σε αφορούν δεν θα απαντάς ότι ασυναρτησία σου κατέβει... Για εσένα μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο για εμάς όμως έχει μεγάλη σημασία!!

      Διαγραφή
    2. Πες και 35 να είσαι μεσα

      Διαγραφή
  2. Μην τρώτε τις παπαριές που λέει η ΕΚΕ και ο Αποστόλου ότι έχουμε 400.000 τόνους Συμπηρινου ροδάκινο .
    Έχουμε όλοι μας μειωμένη παραγωγή.
    Αυτά τα λένε για να ρίξουν τις τιμές..ο καθένας μας ξέρει ότι έχουμε λιγότερα ροδάκινα από περισυ...και να φανταστιται έχουμε υφυπουργό από την Πέλλα κ δεν περνει θέση σε αυτό το ζήτημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν περνει θέση ο Σταμενιτης που είναι γνώστης των πραγμάτων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται. Και στην τελική καλύτερα που δεν παίρνει θέση γιατί λέει μεγάλα λόγια και στο τέλος τα κάνει γαργάρα. (Ουκρανόμετρο, ακαρπία του 23, παγετός και .........)

      Διαγραφή
  4. Όσα και να ζητάνε στο τέλος θα πάρουν αυτά που θέλουν να δώσουν οι βιομήχανοι αυτοί καθορίζουν την τιμή και όλα τα άλλα κούφια λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σταμενίτης δεν ήξερε ότι υπάρχει διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων και μας έλεγε στο μεσημέρι να ιδρύσουμε, οσπου βγήκε ο Μπέττας ο Αχιλλέας και τους έβαλε γυαλιά και ότι είναι άσχετοι.
    Αχιλλέα ζεις; Τώρα δεν μιλας. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε παιδιά ασχολείστε ακόμη με τον Αχιλλέα;; Αυτός βαδίζει σε άλλες τροχιές. Τον ετοιμάζει τώρα ο Γιώργος για να αναλάβει το γραφείο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Για να δούμε τι θα γίνει. Αλλά το μόνο που βλέπω είναι ότι θα πάει τρένο γιατί τον αγαπάνε όλοι!!!!! Για αυτό τώρα δεν το βλέπεται το δίδυμο μαζί παντού. Γιατί αναρωτιούνται πολύ τι έγινε και δεν είναι μαζί. Το σύστημα τους είναι τέτοιο και η τακτικοί τους. Τα απρόοπτα είναι τα καλύτερα….

      Διαγραφή
  6. Ο υφυπουργός που έχει Πέλλα αποδεικνύεται ο πλέον ανεπαρκής στην ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα μας είναι και η τιμή αλλά και οι ιοί για τους οποίους δεν μιλάει κανένας! Βλέπω ότι δεν θέλουν να σώσουν την παραγωγή. Αν το θελαν πραγματικά η εκριζωση και η αποζημίωση των δέντρων θα είχε ξεκινήσει εχθές! Η κοροϊδία συνεχίζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους σοβαρευτείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.