Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας



Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Πέλλας, στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής και Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Έδεσσας Βαγγέλης Θωμάς, Πέλλας Νίκος Κατσαμπέρης, Αλμωπίας Γιάννης Θεολόγου, Σκύδρας Αθανάσιος Γίτσας, η Νομίατρος Ελένη Καραντώνη, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών, τοπικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Στη συνεδρίαση, που έγινε μετά από πρόσκληση και σε συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δάνη Τζαμτζή, παρουσιάστηκαν οι βασικές παράμετροι αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και ειδικότερα ο σχεδιασμός και δράσεις των εμπλεκομένων φορέων τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
- Ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών
- Μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου
- Διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και οργάνων σε επίπεδο Περιφέρειας για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών
- Συντονισμός για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές
- Δρομολόγηση έργων και εργασιών καθαρισμού της βλάστησης στο οδικό δίκτυο, όπου αυτό απαιτείται, αλλά και για τον καθαρισμό οικοπέδων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς και ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, από την έναρξη της θερινής αντιπυρικής περιόδου τον περασμένο Μάιο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε όλα τα μέλη του οργάνου για την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις πολιτικής προστασίας και την άριστη συνεργασία τους, η οποία συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών εκτάκτου ανάγκης, αλλά και στην πρόληψη.

Ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι οι ιδιαίτερα αυστηρές πυροσβεστικές διατάξεις, με τις οποίες απαγορεύεται το άναμμα πυρκαγιάς για οποιονδήποτε λόγο, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (μέχρι 31 Οκτωβρίου), όπως επίσης και το νέο νομικό πλαίσιο για την υποχρέωση των ιδιοκτητών καθαρισμού των οικοπέδων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.