Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλες ζημιές σε φρούτα και φυτικό κεφάλαιο από την Θεομηνία στην Ημαθία



Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η θεομηνία που έπληξε την Ημαθία. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρυσαν εικόνες καταστροφής στα χωράφια τους, στην «καρδιά» μάλιστα της συγκομιδής των ροδάκινων και των νεκταρινιών.

Η ισχυρή ανεμοθύελλα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση ροδάκινων και νεκταρινιών σε χωράφια που βρίσκονται και στους τρεις δήμους της Ημαθίας (Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας), ενώ όσα φρούτα έμειναν στα δέντρα έχουν ζημιές από τα μεταξύ τους «χτυπήματα» λόγω των ισχυρών ανέμων. Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε δαμάσκηνα και ακτινίδια, ενώ σημαντική είναι η απώλεια και στο φυτικό κεφάλαιο αρκετών αγροκτημάτων (σπασμένα κλαδιά και ξεριζωμένα δέντρα).

Εκτός από τις καλλιέργειες το ισχυρό μπουρίνι προκάλεσε καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε κολώνες της ΔΕΗ, ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα στην πόλη της Βέροιας και σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ημαθίας.

«Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, με ειδικά μηχανήματα έδωσαν ολονύκτια μάχη  για να αποκαταστήσουν ζημιές και να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο ΔΕΔΔΗΕ που ταχύτατα και σε απόλυτο συντονισμό αντιμετώπισαν από κοινού δεκάδες περιστατικά στους τρεις δήμους. Τις πιο θερμές ευχαριστίες εκ μέρους μου και εκ μέρους του συνόλου των πολιτών της Ημαθίας, για την καθοριστική και σωτήρια συμβολή τους. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν πως, στις δύσκολες στιγμές, όταν και οπουδήποτε παραστεί ανάγκη, όλες οι υπηρεσίες του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε άμεσα να παρέμβουν και να προσφέρουν με επαγγελματισμό και υπέρμετρο ζήλο τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο» επισημαίνει σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας, Κώστας  Καλαϊτζίδης.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος από τις πρώτες πρωινές ώρες κλιμάκια των υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιούν αυτοψία προκειμένου για να εκτιμηθεί το μέγεθος των καταστροφών, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων από τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΛΓΑ.

Πηγή: ypaithros.gr- Πόπη Θεοδωροπούλου 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.