Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Παππάς: Πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και κοινό υποψήφιο Πρωθυπουργό εκλεγμένο από τη βάση


Μιλώντας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο OPEN ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διατύπωσε τη δική του πρόταση, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική συζήτηση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατέβουν στις εκλογές κοινό ψηφοδέλτιο και με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις»
Ειδικότερα, πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο Πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», υποστήριξε. Επίσης έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία. Σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Παππάς θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός» εξήγησε. «Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς», σημείωσε. «Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα», συμπλήρωσε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Πια βάση ρε ; Εκεί που πάει ο κάθε άσχετος με2 ευρώ και ψηφίζει; Αυτοί που έβγαλαν κασελακη και ανδρουλακη; Με 2 ευρώ σας κάνουν πλάκα ! γι'αυτό δεν βγάζετε άξιο δυνατό αρχηγό αλλά ότι σαβουρα θέλουν τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια το φωνάζουμε έτσι πρέπει να γίνει αυτό είναι το σωστό και για να μην είναι διασπάσεις ο χώρος και αποτέλεσμα αυτού η ΝΔ να πάει σπίτι της φτάνει η ισχύς εν τη ένωσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τους ψηφοφόρους τους θεωρούν πρόβατα, είναι λέει ο Παππάς...Έχουμε ένα μαντρί, έχετε και εσείς άλλο ένα, φτιάχνουμε ένα μεγαλύτερο τα βάζουμε όλα μέσα!!!!. Και ύστερα όταν. σας λέμε πως σας έχουν για πρόβατα και σας ταΐζουνε σανό, παραπονιέστε. Ιδεολογίες, προγράμματα θα τα βρούμε μετά όταν θα πάρουμε την εξουσία και τότε αν δεν φτιάνουν τα κουκιά βρίσκουμε και κανένα καμένο και πορευόμαστε!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εκεί στην ΝΔ την κοντσιτα να σας βάλουν αρχηγό εκεί θα είστε εσείς πάλι τώρα ποιος είναι πρόβατο ο νωον νωητο

      Διαγραφή
  4. μακριά από το σημερινό ΠΑΣΟΚ από τα λαμογια του συριζα αμάν κάναμε να φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς για την Ελλάδα θα κυβερνά το 12% αυτό τους βολεύει και αυτό επιδιώκουν.απολιτικ πολίτες το όλοι ίδιοι είναι ποιους βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σκάσουν οι ΝΔ γιατξ αν ενωθεί η ευρεία δημοκρατική πλατφόρμα αυτοιθα πάνε στα αζήτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πια πλατφόρμα ρε χωριό!!!!!!καρότσα από κάρο είναι!!! και οι 2 μαζί πάλι δεύτεροι και με διαφορά είναι!!!!

      Διαγραφή
  7. ΕΓΩ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΛΚ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζί ούτε 20 % δεν θα πάρουν ποιος σοβαρός από το ΠΑΣΟΚ θα ψήφιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΟΚ και σοβαρό οξύμωρο σχημα

      Διαγραφή
    2. Δλδ για να καταλάβω τους περισσότερους σχολιαστές σας αρέσει η σημερινή κατάσταση που ζουμε;;;; νέοι που ζουν με επιδόματα, νέοι που δεν μπορούν να παντρευτούν γιατι τα λεφτα δεν φτάνουν για γάμους και μωρα, αγροτιά αργοπεθαίνει, τα ελεύθερα επαγγέλματα σιγοσβηνουν,οι φόροι μας πλάκωσαν, τα πάντα είναι πανάκριβα, η εκπαίδευση γίνεται για λίγους, η υγεία είναι από επικίνδυνη ως άφαντη, οι συνταξιούχοι επιβιώνουν με θαύμα κτλ δλδ τι άλλο πρέπει να συμβεί να καταλάβουμε ότι αυτό που έχουμε τώρα και μας το επιβάλει η κυβέρνηση ως ανάπτυξη είναι φυκια; εε πραγματικά πρέπει να είμαστε πολύ άσχετοι, επικίνδυνοι,και βολεψακηδες χωρίς να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας . Αλλά εξακολουθουμε να ανεχόμαστε λες και μας κοιμησαν αντε βρε να ξεσηκωθουμε γιατι σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.