Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποια είναι η γυναίκα με ποιότητα σήμερα



Δεν ξέρω που μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας του πατέρα μου. Θέλω να πιστεύω ότι ο παππούς μου από κάπου μας βλέπει, και ενδιαφέρεται γι’ αυτά που συμβαίνουν.
Τον φαντάζομαι, με τα μικρά στρογγυλά γυαλιά του και το μεταξωτό πουά παπιγιόν του, να σκύβει από ψηλά για να δει καλύτερα και να ακούσει.
Είχε ξεπεράσει τα 90 αλλά ήταν ακμαίος. Κολυμπούσε, διάβαζε. Είχε γερή καρδιά και μυαλό «ξυράφι».  
Όταν ήθελε να εκφράσει την αποδοκιμασία του για κάποιον έλεγε: «Είναι κακής ποιότητος  άνθρωπος».
Πόσο μου άρεσε εκείνη η έκφραση. Όσο και να προσπαθούσαμε να τον «κουρδίσουμε» να πει κανένα βρομόλογο, εκείνος επέμενε …στην ποιότητα.
Ήταν σιγανό ποταμάκι, και όλοι ξέραμε ότι η γιαγιά με το δίκιο της τον κυνηγούσε. Ο οικογενειακός μύθος αναφέρει ότι κάποτε τον είχε πιάσει «στα πράσα» με μια πολύ γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, που την κούραρε.
«Υπάρχει τεράστια διαφορά», μας έλεγε ο παππούς με μυστηριώδες ύφος, «από το να έχεις μια κάποια γυναίκα στη ζωή σου και από το να έχεις μια γυναίκα με ποιότητα.»
Και εμείς τον ρωτούσαμε πονηρά σε ποια αναφερόταν. Στην τραγουδίστρια ή στη γιαγιά;
Έκανε πως δεν άκουγε και δίπλωνε το αυτί του δήθεν για να μας ακούσει καλύτερα.
Το μυστήριο δεν λύθηκε ποτέ, αλλά η αοιδός φαίνεται ότι είχε μια μόνιμη θέση στην καρδιά του. Το πώς το καταλάβαμε είναι άλλη ιστορία, αλλά το ότι είχε ποιότητα, η λαϊκή αοιδός ως γυναίκα, αποδείχθηκε ότι είχε.

Ποια είναι η γυναίκα με ποιότητα σήμερα;
Η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες, λένε οι ειδικοί των σχέσεων. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση της γυναίκας αλλά με τον χαρακτήρα της, τις αξίες της και τον τρόπο με τον οποίο πλαισιώνει τη ζωή ενός άντρα. Είναι εκείνη που σέβεται τον εαυτό της και τους άλλους, είναι συναισθηματικά έξυπνη, εκτιμά την ειλικρίνεια, είναι ανεξάρτητη, στηρίζει τον σύντροφό της, και μπορεί να διαφωνεί εποικοδομητικά μαζί του.

Ας δούμε ξεχωριστά τα χαρακτηριστικά που έχει μια  γυναίκα με ποιότητα.

Σέβεται τον εαυτό της και τους άλλους
Αντιμετωπίζει τους άλλους με το ίδιο επίπεδο ευγένειας, ανεξάρτητα από την κατάσταση ή τη σχέση τους μαζί της.
Αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς με σεβασμό δεν είναι ψεύτικο. Είναι εγγενές μέρος του χαρακτήρα της, που αντανακλά την ποιότητά της ως άνθρωπο.

Ενθαρρύνει τα ενδιαφέροντα του συντρόφου της
Ακόμη και εάν τα ενδιαφέροντά της είναι διαφορετικά στηρίζει τον σύντροφό της να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν. Βρίσκει τρόπους να δείξει ότι σέβεται ό,τι είναι σημαντικό για τον σύντροφό της.

Είναι συναισθηματικά έξυπνη
Μια γυναίκα ποιότητας διαθέτει υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης. Μπορεί να αντιλαμβάνεται, να κατανοεί και να διαχειρίζεται όχι μόνο τα συναισθήματά της αλλά και αυτά των ανθρώπων γύρω της. Μπορεί να ακούσει, να παρηγορήσει και να βοηθήσει στην επίλυση των συγκρούσεων με εποικοδομητικό τρόπο. Αυτή η συναισθηματική οξυδέρκεια είναι ένα σημάδι της ποιότητάς της.

Εκτιμά την ειλικρίνεια
Εκτιμά την ειλικρίνεια όχι μόνο στις σχέσεις αλλά σε κάθε πτυχή της ζωής της. Πιστεύει στη δύναμη της αλήθειας, ακόμη και όταν είναι δύσκολη ή άβολη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ωμή, αλλά δεν αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις και λέει αυτό που πιστεύει.

Είναι ανεξάρτητη
Στέκεται στα δικά της πόδια, είναι ανεξάρτητη στις σκέψεις και τις πράξεις της. Η ανεξαρτησία της σημαίνει ότι επιλέγει να είναι με τον σύντροφό της επειδή τον θέλει και όχι επειδή τον χρειάζεται.

Μπορεί να διαφωνεί αλλά είναι εκεί
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια αρμονική σχέση σημαίνει να συμφωνεί πάντα ο ένας με τον άλλον. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.
Μια γυναίκα ποιότητας δεν φοβάται να διαφωνήσει. Έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για τις απόψεις της και πιστεύει ότι οι υγιείς διαφωνίες μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρότερες σχέσεις. Διατηρεί τη σχέση δυναμική, ενδιαφέρουσα και θεμελιωμένη στον αμοιβαίο σεβασμό.

Σας αγαπάει γι’ αυτό που είστε
Σας αγαπάει γι’ αυτό που είστε, όχι γι’ αυτό που έχετε ή γι’ αυτό που μπορείτε να της δώσετε. Αποδέχεται τα ελαττώματά σας, εκτιμά τα δυνατά σας σημεία.
Η αγάπη της δεν εξαρτάται από όρους ή προσδοκίες. Σας αγαπάει απλά και μόνο επειδή είστε εσείς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ότι έμαθε η κάθε μια απ τη μητέρα της. Εκεί τελειώνει το έργο: έμαθε σουλάτσο και καθρέφτη; Ή ποιότητα σε όλα; Τον άνδρα προτεραιότητα ή πεταμένο στην άκρη; Κλπ κλπ… μεγάλο σχολείο η πλήρης οικογένεια με πατέρα μητέρα και παιδιά. Ούτε κουμπάρες ούτε θείες ούτε σόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει εκπαίδευση από μικρή για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.