Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμή στους Ήρωες της Μάχης του Κιλκίς (φωτο)



Σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας γιόρτασε η πόλη του Κιλκίς την 
111η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς, κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στους ήρωές της που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την ελευθερία της. Η θυσία του αίματος χιλιάδων πεσόντων του ελληνικού στρατού στη Μάχη του Κιλκίς ανέκοψε τον βουλγαρικό αναθεωρητισμό και έκρινε τη νικηφόρα έκβαση του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Την Κυβέρνηση, στην κεντρική εκδήλωση των Ελευθερίων του Δήμου Κιλκίς, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ενώ συγκινητική ήταν και η παρουσία της αδελφής αντιπροσωπείας του Δήμου Λατσιών. που έδωσε ξεχωριστό χρώμα παρελαύνοντας με τα εθνικά χρώματα της Κύπρου.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία των τοπικών αρχών και των πολιτών, τελέστηκε πανηγυρικός όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

κ. Βαρθολομαίου με τη συμμετοχή και των Επισκόπων Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου Ελασσώνος Χαρίτωνος και Αιτωλίας και Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνού. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η δικηγόρος Μελαχροινή Στράντζαλη, η οποία αναφέρθηκε με παραστατικότητα στο στρατιωτικό σκέλος της Ιστορικής Μάχης υπογραμμίζοντας στον λόγο της ότι οι πολίτες του Κιλκίς αισθάνονται ευγνώμονες σε αυτούς που υπήρξαν πρότυπο αυτοθυσίας, υπερέβησαν τα ανθρώπινα όρια και με το μέγεθος του αναστήματός τους κατέθεσαν στο θυσιαστήριο της Μάχης και την τελευταία τους ικμάδα.

Ακολούθως, στο Ηρώο της Μάχης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των

νεκρών, την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Οι επίσημοι και οι πολίτες ήρθαν σε επαφή με σημαντικά στιγμιότυπα της Μάχης του Κιλκίς, περιηγούμενοι στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς, το οποίο φιλοξενεί πολεμικό υλικό από τους Βαλκανικούς Πολέμους και προσωπικά αντικείμενα των αξιωματικών που έλαβαν μέρος στη Μάχη του Κιλκίς.

Η επετειακή εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρέλαση μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, Πολιτιστικών Συλλόγων, κοινωνικών φορέων και τμημάτων του στρατού επί της 21ης Ιουνίου.

Τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος ‘’Νίκη’’ Δημήτρης Νατσιός, οι βουλευτές Πέτρος Παππάς, Στέφανος Παραστατίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, η υποπρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεωργία Παστελλή – Παντελίδου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο υποδιοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Δημήτρης Κεσόπουλος, ο ταξίαρχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Χαράλαμπος Στραβοπόδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμουρτζίδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νικόλαος Παλαμούτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Γιώργος Μπαλάσκας, Ανέστης Πογέλης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Θεόδωρος Κουρουκλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Πατλάκη, Δημήτρης Φωτιάδης, Φώτης Γεωργιάδης, Σταύρος Μαυρουδής, ο Αντιδήμαρχος Λατσιών Κυπριανός Φιλίππου, οι δημοτικοί σύμβουλοι από τον αδελφό Δήμο Ανδρέας Ανδρέου, Ευαγόρας Γαβριηλίδης, Νεόφυτος Λοϊζάς, Θάλεια Παρπέρη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου, Σταμάτης Παπουλίδης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Λαμπρινή Φρόση, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Αναστάσιος Καπνίδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Κωνσταντίνος Κατσιάνος , ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Ανδρέας Τρεντζίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ν. Κιλκίς Σπυρίδων Τσερτσίδης, από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς ο κ. Γιώργος Ηλιάδης, εκπρόσωποι της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Κιλκίς και του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης,ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης και πολίτες.
mkk
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.