18.6.24

Οι CHEF της ΣΑΕK Έδεσσας προλόγισαν το ''Edessa Cherry Festival''


Ένας καινούριος θεσμός για την πόλη της Έδεσσας, το Edessa Cherry Festival, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-16 Ιουνίου. Ένα χορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων, με "φόντο" το περίφημο τραγανό κεράσι της Έδεσσας, έλαβε χώρα σε εμβληματικά σημεία της πόλης όπως οι Καταρράκτες, το Πασά-Τσαΐρ, το Κιουπρί κ.α. Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Έδεσσας (Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας, πρώην Ι.Ε.Κ.) δεν γινόταν να λείπει. Μόνιμος αρωγός του Δήμου Έδεσσας σε κάθε δράση που εμπλέκει την γαστρονομία, αποτέλεσε τον προπομπό των εκδηλώσεων με τις "cherry" προτάσεις της στην έναρξη του Φεστιβάλ. Τα επόμενα χρόνια, όταν πλέον το Φεστιβάλ θα έχει καθιερωθεί και θα του κολλάνε νούμερα (2ο, 3ο, 4ο κλπ), όλοι θα μνημονεύουν το ξεκίνημα του την Παρασκευή 14/6/24 στην περιοχή των Καταρρακτών. Οι Αρχιμάγειρες-Chef της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας φρόντισαν για αυτό. Μετά από ένα δεκαήμερο πυρετωδών προετοιμασιών παρουσίασαν στο κοινό της Έδεσσας ένα υπέροχο "Cherry" Menu με εδέσματα που είχαν βάση το κεράσι. Πλήθος κόσμου δοκίμασε τις λιχουδιές των Chef δίνοντας πολλαπλά συγχαρητήρια στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτές τους. Το μενού περιελάμβανε:

Ορεκτικό:
Μπρουσκέτα με μους κατσικίσιου τυριού και κεράσια ψητά στον φούρνο με δενδρολίβανο και πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού

Σαλάτα:
Πράσινη δροσερή σαλάτα με dressing κεράσι, πίκλα κεράσι, σπανάκι, chips μπάτζο, μανιτάρι μαρινέ και πλιγούρι. Συνοδεύεται με ψημένο χωριάτικο ψωμί

Κυρίως:
Χοιρινό φιλετάκι σωτέ με μανιτάρια, κεράσι, φέτα και μπέικον. Σερβίρεται πάνω σε κρέμα γλυκοπατάτας.

Επιδόρπιο:
Cheesecake με γιαούρτι στραγγιστό, κατίκι Δομοκού, κομποτέ κεράσι και κουλί κεράσι.
Πολίτικο με κεράσι γλασέ και κουλί κεράσι.

Την παρουσίαση του μενού στο κοινό της πόλης έκαναν οι εκπαιδευτές Chef της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος και κ. Ντάλλης Λάζαρος, οι οποίοι και καθοδήγησαν μαεστρικά τους εκκολαπτόμενους Chef της Σχολής. Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Τσεπκεντζής Ιωάννης και αρκετοί εκ των αντιδημάρχων της πόλης. Την φωτογραφική κάλυψη ανέλαβαν οι σπουδαστές του τμήματος "ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ" της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας.

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Έδεσσας αποδίδει τα εύσημα σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές τους για την διεκπεραίωση της πολύ απαιτητικής αυτής κοινωνικής εκδήλωσης.
kerf

3 σχόλια:

  1. Γράψτε την ημερομηνία της έναρξης του φεστιβάλ κερασιού,14-16 Ιουνίου 2024! Για να την θυμούνται οι παλιοί και να την έχουν ορόσημο οι νέοι.Τετοια παπάρα δεν θα έχουν ξαναδεί . Αυτοί όμως μεταξύ τους αλληλοσυγχαιρονται για τα ανύπαρκτα επιτεύγματα τους ."Συγχαρητήρια " στους "εμπνευστές"της διοργάνωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρημαξατε την πόλη.τα μαγαζιά μασ.τα φεστιβάλ τησ ξεφτυλασ μασ μαραναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος ότι αν γράψεις το όνομα σου, δύο φορές, την μια κάτω από την άλλη, θα έχεις διαφορετικά ορθογραφικά λάθη. Είναι κρίμα kararzova να δημοσιεύεις αηθή και κακεντρεχή σχόλια του κάθε αγράμματου ανώνυμου.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.