Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EURO 2024: Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή



Ξεκινάει σήμερα (14/7) το 17ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων της ηπείρου μας, προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 14/6-14/7, για πρώτη φορά σε απόσταση τριών -και όχι τεσσάρων-χρόνων από την προηγούμενη (Euro 2020), που παρουσιάστηκε «απλωμένη»  σε 11 περιοχές για τον εορτασμό της 60ής επετείου του τουρνουά, με καθυστέρηση ενός χρόνου, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 .

Οι φιναλίστ και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης

Η Γερμανία, η οποία θα φιλοξενήσει αγώνες του τουρνουά σε δέκα πόλεις της, από σήμερα (14/6) έως και τις 14 Ιουλίου, ημέρα του τελικού στο Βερολίνο, θα αποτελέσει το επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Είκοσι τέσσερις ομάδες, άλλες με περισσότερες, λιγότερες ή μηδαμινές πιθανότητες διεκδικούν να ανέβουν στην κορυφή της ηπείρου, εκεί που είχε σκαρφαλώσει πριν από 20 χρόνια η εθνική μας, προσφέροντας  ένα μοναδικό παράδειγμα ποδοσφαιρικού «θαύματος».

Ανάμεσα στις 24 φιναλίστ, είναι και εννέα πρωταθλήτριες Ευρώπης (σ.σ: Η Τσεχοσλοβακία  δεν «χρεώνεται» σε Τσεχία ή Σλοβακία) με απούσες Ελλάδα και Ρωσία από αυτό το… πολυεθνικό ραντεβού.  Μπροστά από όλες εμφανίζονται οι Γερμανία και Ισπανία, έχοντας κερδίσει από τρία τρόπαια στις 15 έως τώρα διοργανώσεις, ενώ ακολουθούν Γαλλία και από το 2021 η Ιταλία.

Η πρεμιέρα

Στο Μόναχο, στο γήπεδο της Μπάγερν «Allianz Arena» ή «Munich Football Arena», καθ’ υπαγόρευση της UEFA, η οικοδέσποινα Γερμανία και η  Σκωτία θα τραβήξουν την (22:00) τις κουρτίνες της «αυλαίας» για ένα μοναδικό τουρνουά, που επιστρέφει ξανά σε μία χώρα φιλοξενίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.