Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

My Coast: Χιλιάδες καταγγελίες για τις παράνομες ξαπλώστρες



Πέρσι το καλοκαίρι είπαμε ότι θα έχουμε μια εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει να μπορούμε να παρακολουθούμε πού είναι η μίσθωση των αιγιαλών, των παραλιών και αν τηρούνται οι προδιαγραφές μίσθωσης, είπε στο ΕΡΤNEWS ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Βγάλαμε λοιπόν μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο που είναι για όλο τον κόσμο και έχει μέχρι τώρα χρησιμοποιηθεί από 52.000 πολίτες και αυτή μας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δούμε που είναι οι μισθώσεις σε όλη τη χώρα.

Με ένα απλό κυκλάκι, περισσότερα από 6.500 παραχωρήσεις αιγιαλού, δηλαδή μισθώσεις, απεικονίζονται και είναι κάτι το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη διαφάνεια.

Εφέτος και το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ πιο αυστηρό με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και η δυνατότητα να ξέρουμε πια τι συμβαίνει είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και πολύ πιο εκτενής.

Το σημαντικό είναι ότι μπορεί ο πολίτης να δει που βρίσκεται αυτός ο ίδιος μέσα από το κινητό του, στην εφαρμογή και να δει δίπλα σε ένα ωραίο σχέδιο το οποίο απεικονίζεται, πού είναι η μίσθωση και αν υπάρχει μίσθωση. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν περιπτώσεις αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού.
Ήδη 52.000 έχουν μπει στην εφαρμογή, και οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 9.000.
Οι νέοι μας, ένα σωρό παιδιά που έχουν τελειώσει σχολεία, πανεπιστήμια, ας κατεβάσουν την εφαρμογή για να ξέρουν κάθε φορά που πάνε στην παραλία που βρίσκονται.
Η εφαρμογή μας δείχνει αν υπάρχει μίσθωση, κατευθείαν ξέρουμε τι συμβαίνει, και έτσι αν κάποιος έχει κάνει μια παρατυπία ή παρανομία, είναι πολύ προφανές τι έχει συμβεί και μπορεί κανείς να υποβάλει καταγγελία.
Η δυνατότητα καταγγελίας αφορά και σε αδυναμία πρόσβασης σε παραλία. Δηλαδή αν κάποιος περιορίζει την πρόσβαση σε μια δημόσια παραλία και εκεί μπορείς να κάνεις καταγγελία.
Επίσης να μην υπάρχει πρόβλεψη για άτομα με ειδικές ανάγκες. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο μπορεί κανείς να κάνει καταγγελία όταν ο εκμισθωτής της παραλίας δεν παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι νομίζω πολύ σημαντικό και αυτό, όπως επίσης και η τήρηση της καθαριότητας του χώρου αυτού.
Ο μέχρι στιγμής καταγγελίες αφορούν Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Δυτική Ελλάδα και Χαλκιδική, περιοχές οι οποίες είναι πολύ τουριστικές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Υπάρχει νόμιμος έστω και ένας ; Ποτέ ! Και στην Εκκλησία τα κεριά τα σβήνουν αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.