Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεπκεντζή στα «Αγαπήνεια 2024» στους Γαργαλιάνους (βίντεο & φωτο)



Στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια 2024» που πραγματοποιήθηκαν στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας προς τιμήν του Σαράντου Αγαπηνού, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Τέλλος Άγρας" ή "Καπετάν Άγρας", συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Τσεπκεντζή, ο οποίος ήταν και εκ των ομιλητών στην κεντρική εκδήλωση που έγινε. Την αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας, εκτός από τον Δήμαρχο, αποτελούσαν οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λαζάρου και Θεόδωρος Αποστόλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Τόσης και Βασιλική Παπαχριστοδούλου. 

Οι Γαργαλιάνοι είναι η γενέτειρα του Καπετάν Άγρα, ο οποίος αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα και μαρτύρησε μαζί με τον Αντώνη Μίγκα στην περιοχή έξω από την Καρυδιά, στο χώρο που σήμερα υπάρχει το μνημείο.

Αρχικά μπροστά από την προτομή του ήρωα διεξήχθη επιμνημόσυνη δέηση με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, παρουσία των Χορευτικών Τμημάτων, του Λαβάρου της Πανεθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας – Μίγκας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αλλά και μαθητών. Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων με κατάληξη την κεντρική πλατεία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγιναν στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων τα εγκαίνια ιστορικής έκθεσης φωτογραφιών, φορεσιών, όπλων και κειμηλίων του Μακεδονικού Αγώνα, με την ευγενική παραχώρηση από το Πολεμικό Μουσείο – Παράρτημα Θεσσαλονίκης και την ιδιωτική συλλογή κειμηλίων του συνταγματάρχη ε.α. Βασιλείου Νικόλτσιου.


















Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Για αυτό τους εκλέξαμε, για να πηγαίνουν στα πανηγύρια, γιατί είναι για τα πανηγύρια,, αυτό το έχουν αποδείξει άλλωστε τους 6 μήνες που κυβερνούν τον έρημο Δήμο μας, δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο , αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν
    την ύπαρξη τους , με κάποια αφορμή θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες .Τι θα βάλουν στο προσωπικό τους λογαριασμό στο fb; Αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χρέωσαν τον Δήμο για την μετακίνηση και διαμονή στους Γαργαλιάνους; Πέντε άτομα αν είδα καλά στις "ωραίες" φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε, αντί να κάτσεις στο δημαρχείο να λύσεις κανένα πρόβλημα του Δήμου, μου τρέχεις στους Γαργαλιάνους με τους απαραίτητους μαϊντανούς δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημαρχε το καραβι προς τα βραχια το πας !προσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμος Έδεσσας, Δήμος Πέλλας,μαιντανοι των μπλοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.