17.7.24

Διευθυντής ΕΜΥ: Υψηλή μέγιστη θερμοκρασία μέχρι... 43 βαθμούς Κελσίου στα Γιαννιτσά!


Στον "φούρνο" η χώρα: Ποιες περιοχές θα ψηθούν με 43άρια - Πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα
'Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς οι υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται αυτή τη φορά σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με τον υδράργυρο να φθάνει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, θα σημειωθούν στη χώρα το επόμενο τριήμερο και ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.
Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται αυτή τη φορά σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, λόγω της απουσίας των βορειοανατολικών ανέμων, των γνωστών "μελτεμιών". Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που συχνά πνέουν οι άνεμοι "δροσιάς", στη βόρεια Ελλάδα η απουσία της κάνει ανυπόφορη τη ζέστη.

Όσο για τις περιοχές που θα δουν το υδράργυρο να φθάνει τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου, υποστήριξε ο διευθυντής της ΕΜΥ πως αυτές θα είναι:
Γιαννιτσά
Σέρρες
Αγρίνιο
Τρίκαλα
Κιλκίς
Ορεστιάδα
καιρός
Στους 41 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία σε:
Αλεξανδρούπολη
Δράμα
Κατερίνη
Λάρισα
Μυτιλήνη
ανατολικό Αιγαίο

Υψηλή μέγιστη θερμοκρασία μέσα στον αστικό ιστό πόλεων αναμένεται να έχουν τα Γιαννιτσά και οι Σέρρες, με θερμοκρασία που ίσως φτάσει στους… 43 βαθμούς Κελσίου, όπως επίσης η Κομοτηνή και η Ξάνθη με 41 βαθμούς και η Ορεστιάδα με 40. Γεγονός αρκετά ιδιαίτερο καθώς τέτοιες θερμοκρασίες είναι σπάνιες στην περιοχή της Θράκης. 40άρια θα έχουμε και σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως ενδεικτικά Τρίκαλα, Σιδηρόκαστρο, Κιλκίς, Λάρισα Μυτιλήνη, Γύθειο, Πάτρα, Άρτα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στους 39 θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στο Άργος και την Καρδίτσα, ωστόσο στους 39 βαθμούς αναμένεται φτάσει η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου η υγρασία που έχει η πόλη δημιουργεί και με μικρότερες ακόμα θερμοκρασίες αποπνικτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να χρειάζεται προσοχή από όλους.
Δ. Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.