Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με το εμβληματικό «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» φωταγωγήθηκε η Βουλή των Ελλήνων



Με το εμβληματικό σήμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» για την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, το 1974, φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 ολόκληρα χρόνια από την παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Μεγαλόνησο.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους γενναίους, νεκρούς, αγνοούμενους και ζώντες Ελλαδίτες και Κυπρίους πολεμιστές που, σε τραγικά αντίξοες συνθήκες, υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την συνταγματική νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κύπρου με την οποία συναντήθηκε στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, το σήμα-σύμβολο με το οποίο φωταγωγήθηκε το Μέγαρο του κοινοβουλίου, δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα, Νίκο Δήμου, το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974, ημέρα, που με την εισβολή του «Αττίλα» διχοτομήθηκε η Κύπρος, με το 37% των εδαφών της μέχρι σήμερα να παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» συμπυκνώνει, οδυνηρά, όλη την Κυπριακή τραγωδία, μισό αιώνα μετά και παρότι η μαρτυρική Μεγαλόνησος ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εμβληματικό σήμα τυπώθηκε σε χιλιάδες αυτοκόλλητα, αντίτυπά του στάλθηκαν στις εφημερίδες, το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» μεταφράσθηκε σε πολλές γλώσσες και στάλθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου όπου υπήρχαν Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριοι) φοιτητές.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δεν Ξεχνώ την Πατριδοκαπηλεία20 Ιουλίου 2024 στις 11:26 μ.μ.

    Δεν ξεχνούμε επίσης την πατριδοκαπηλεία, δεν ξεχνούμε τους υποτιθέμενους εθνοσωτήρες οι οποίοι ξεπούλησαν οριστικά την Κύπρο, δεν ξεχνούμε όλους αυτούς τους "υποτιθέμενους" πατριώτες οι οποίοι έχουν αφήσει την Κύπρο μόνη της. Εμείς δεν ξεχνούμε γιατί είμαστε Έλληνες. Ελλάς και Κύπρος ΈΝΑ όχι μόνο στα λόγια. ΕΝΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τις φωταγωγήσεις και τα πανηγύρια και απαιτείστε εκεί μέσα, 300 είστε και φύλλο δεν κουνιέται, να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρο για να δούμε και με ντοκουμέντα τι ρόλο βάρεσε ο καθένας
    Όχι πως δεν γνωρίζουν, όσοι δεν έχουν κομματικές παρωπίδες, αλλά την επιβεβαίωση με στοιχεία μπας και ξυπνήσουν κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.