Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, μετά από επίθεση στο Ιράν



Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, προσκείμενο στο κίνημα.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, άλλο στέλεχος της Χαμάς, χαρακτήρισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη δολοφονία πολύ σοβαρή κλιμάκωση από ισραηλινής πλευράς, που διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της.

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας—, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Διενεργείται έρευνα από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία και τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στην ιρανική επικράτεια.

Τη δολοφονία του ηγέτη του ανακοίνωσε το ίδιο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Ενας ισλαμοφασιστας λιγότερος! χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή για τους ισραηλινούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΈΧΟΜΑΙ 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱 ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΆ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου σπρώχνουν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ 100 δις σε αμυντική βοήθεια άνετα καταπιέζεις και εποικίζεις τα Παλαιστινιακά εδάφη. Δεν είναι όλοι οι Άραβες εναντίον τους. Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και λοιπά εμιράτα του Κόλπου εκτός Κατάρ, κρατούν ουδέτερη αν όχι φιλοεβραϊκή στάση.

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ''Πόλεμος των Έξι Ημερών, γνωστός και ως Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος του 1967 ή Τρίτος Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος, ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Συρία. Το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αλγερία συνεισέφεραν με άντρες και οπλισμό στις αραβικές δυνάμεις.''

      Διαγραφή
    3. Στην σημερινή πραγματικότητα οι ισορροπίες είναι εντελώς διαφορετικές. Τα περισσότερα καθεστώτα των αραβικών χωρών είναι συνασπισμένα με το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Η Ιορδανία στην πρόσφατη επιθέση με drones του Ιράν κατά του Ισραήλ, αναχαίτισε με σκάφη της πολεμικής της αεροπορίας κάποια από τα ιρανικά drones. Άρα το επιχείρημα ότι το καημένο το Ισραήλ παλεύει μόνο του απέναντι στους γείτονες του, δεν στέκει στη σημερινή πραγματικότητα, καθώς όλοι οι γείτονες του εκτός Συρίας είναι υποταγμένοι στους αμερικάνους.

      Διαγραφή
    4. ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

      Διαγραφή
    5. Αν τη σωστή πλευρά της ιστορίας την γράφει το κράτος των Η.Π.Α., αυτό μόνο από όλες τις πυρηνικές δυνάμεις που έριξε δύο ατομικές βόμβες εναντίον αθώων Ιαπώνων στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, ενώ ο Β' Π.Π. είχε τελειώσει προς παραδειγματισμό του υπόλοιπου πλανήτη, θα προτιμήσω την πλευρά της ιστορίας που τη γράφουν οι αγώνες των λαών για εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

      Διαγραφή
    6. ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΚΕ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    7. Συμμετέχω Για την Εθνική Κυριαρχία και την ΚΥΠΡΟ. Μην μπερδεύεσαι.

      Διαγραφή
  3. τυχερός θα πάρει 73 παρθένες και τόνους πιλάφι στην νέα του ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη ειρήνη ειρήνη ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενώ η Ελλάδα εδώ και χρονια κρατούσε ισες αποστάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τωρα βλέπω με τον ζαβο υποστηρίζουμε τον εγκληματία Νετανιάχου,πραγμα που επικροτουν και δεξιοί στην Ελλάδα.¨οταν παίρνεις θεση ανοιχτά υπέρ καποιου πρέπει να εχεις και αρχ@δια,όπως π,χ, ο Ερντογαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακός! έπρεπε να είναι με τους μουτζαχεντην με τους κατσαπλιαδες με τους ταλιμπαν και γενικά με αυτούς με τα σπαθιά που κόβουν κεφάλια! και οι γυναίκες τους είναι με τσαντόρ και χωμένες στα υπόγεια! με όλους αυτούς τους δημοκράτες που η τελευταίες εκλογές που έκαναν ήταν με πέτρες στην παλιά διαθήκη.

      Διαγραφή
    2. στην Κασο 5 τουρκικά πολεμικά κωλύουν δραστηριότητες ελληνικών συμφερόντων και ο ζαβός κάνει διακοπες στο ΠΑρισι . Εμεις υποστηρίζουμε ανοιχτά τα εγκληματικά συφφεροντα του αιμοσταγή Νετανιάχου,το έμπόρειο οπλων Ζελενσκι-Μακρόμ_ ΜΠαιντεν, ενώ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ κάνει ότι γουσταρει. δεν μπορείς, να πεις ασκούμε δυνατή εξωτερικη πολιτική

      Διαγραφή
    3. Αυτό που έγινε στην Κάσο, ήταν προδοτική παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας επί της οριοθετημένης ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου. Είναι ανήκουστο, έλαβε την άδεια των Τούρκων ο πλοίαρχος του ιταλικού πλοίου για να συνεχίσει τις εργασίες του, εντός ελληνικής ΑΟΖ!!!

      Διαγραφή
  6. Η Μοσάντ που ξέρει τα πάντα δεν ήξερε για την επίθεση της Χαμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι ήξερε ο Χίτλερ για το Άουσβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα βρες τον παππού σου τον γερμανοτσολιά να μα ς πει.

      Διαγραφή
  8. 3.11 είσαι προβληματικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσύ είσαι αναρχοκουμούνι .δηλαδή για τα σίδερα

      Διαγραφή
    2. Με ιαχοβαδες και του ΚΚΕ τζάμπα μιλάς,η κατήχηση που έχουν φάει τόσα χρόνια το κάνει αδύνατο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.