20.7.24

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στο Πάικο


Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο όρος Πάικο, όπου υπάρχουν διάσπαρτα πυρομαχικά από το πεδίο βολής που υπάρχει εκεί.

Είναι απαράδεκτο ότι δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως καθαρισμός της περιοχής εκτός αντιπυρικής περιόδου και απομάκρυνση του πολεμικού υλικού, για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Το γεγονός ότι δεν απειλούνται άμεσα κάτοικοι και περιουσίες, δεν μειώνει τις κυβερνητικές ευθύνες για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών.

Αιτία δεν είναι η κλιματική αλλαγή, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση, αλλά η σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, σχετικά με την οργάνωση της δασοπροστασίας και γενικότερα της Πολιτικής Προστασίας, η σταδιακή συρρίκνωση του κρατικού μηχανισμού και των υποδομών του και η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε Δήμους- Περιφέρειες με αποτέλεσμα την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη δηλαδή την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, την υποστελέχωση των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής, ουσιαστικά δηλαδή η λογική «κόστος - όφελος» που αποβλέπει μόνο στα κέρδη των επιχειρηματιών, αφήνοντας λαό και τα δάση στο έλεος είτε των πλημμύρων είτε των πυρκαγιών.

Απαιτούμε:

· Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάλογη των αναγκών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις πυρκαγιές.

· Κάλυψη των οργανικών κενών στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Υπηρεσιών.

· Ενίσχυση των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας με αναγκαία μέτρα και κονδύλια, για τη βελτίωση των επίγειων μέσων σε πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης ενίσχυση και ανανέωση του εναέριου στόλου της αεροπυρόσβεσης.

1 σχόλιο:

  1. Είπαν να γράψουν κάτι και έγραψαν!!! ξέχασαν το λευτεριά στην Νικαράγουα και την Παλαιστίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.