Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας-ΔΕΥΑΠ: Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού- Είναι μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση!



Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με πρωτόγνωρα παρατεταμένο καύσωνα. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και γίνεται αισθητή, καθώς επηρεάζει κάθε φυσική αλλά και ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. Το κλίμα, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία, δημιουργούν ένα συνδυασμό προβλημάτων το φετινό καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας.

Αυτή την έλλειψη νερού η ΔΕΥΑ Πέλλας την αντιμετωπίζει καθημερινά, βρισκόμενη σε εγρήγορση με τους ανθρώπους και τα συνεργεία της. Ήδη αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά ουκ ολίγα περιστατικά, ενώ καθημερινά αντιμετωπίζονται νέα.

Για να συνεχίσει όμως απρόσκοπτα όλη αυτή η διαχείριση χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον αυτά που ανθρωπίνως αντιμετωπίζονται (και αυτό γίνεται επιτυχώς), πρέπει να υπάρχει και από πλευράς δημοτών κατανόηση αλλά και λελογισμένη χρήση του πόσιμου ύδατος. Δυστυχώς, πολλοί συνδημότες μας χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση, ή κάνουν υπερκατανάλωση, το χρησιμοποιούν λόγου χάρη για πότισμα κήπων, πλύσιμο οχημάτων, βρέξιμο δρόμων κλπ. Αποτέλεσμα, να υπάρχει διακοπή νερού και να δημιουργούνται κατά διαστήματα προβλήματα με έλλειψη στο πόσιμο νερό.

Η ΔΕΥΑ Δήμου Πέλλας εφιστά την προσοχή ειδικά στις περιοχές Δαμιανού, Πενταπλατάνου, Αμπελειών και Ελευθεροχωρίου.

Το πόσιμο νερό είναι για το ποτήρι μας και να το απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Η κακή χρήση του θα συνεχίσει να επιφέρει ελλείψεις, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αναγκαστεί να ακολουθήσει άλλες τακτικές, τις οποίες, τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, θέλει σαφώς να αποφύγει.

Παρακαλούμε τους δημότες μας να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού και να αποφεύγουν πρακτικές σπατάλης του, έχοντας ως «οδηγό» -τώρα περισσότερο από ποτέ- τη γνωστή φράση «προσέχουμε για να έχουμε». 

Από το Γραφείο Τύπου 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μετά από μια τέτοια ανακοίνωση ο Φουντουκιδης θα έπρεπε να είχε αλλάξει πρόεδρο στην επιχείρηση χθές. Επί Στάμκου ο συγκεκριμένος όχι απλά επέτρεπε αλλά εξέδιδε παροχές για άρδευση από το νεράκι που όλοι μας σήμερα στερουμαστε. Με τέτοια ρουσφέτια θέλαν να κερδίσουν εκλογές. ΖΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω στα αθυρα να δεις τιιιιι γινεται με αυτους που δουλευουν στο αποχετευτικο αν δεν σπασουν καθε μερα και μια παροχη νερου δεν τους παει καλα η μερα οταν τους λεεεες οτι εδω εχει παροχη και κανουν πως τα ξερουν ολα και με την πρωτη τσαπια παει το δικτιο χορια και καποιες παροχες που αναβλιζουν γιατ δεν νοιαζει κανεναν τους αφου δεν υπαρχει υπευθηνος εργου να ερθει να δει τι γινεται αυτοι μας αξειζουν καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.