Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενοχή του Γ. Παπαντωνίου ζήτησε ο εισαγγελέας: «Δωροδοκήθηκε για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών»



Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του φίλου του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται εδώ και μήνες οι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης, εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή του πως το ποσό των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που είχε εντοπιστεί σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, του κ. Παπαντωνίου, αποτελεί προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την επιλογή συγκεκριμένης εταιρίας σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, η επίμαχη σύμβαση «έχει όλα τα στοιχεία της απιστίας και ζημίωσε το Δημόσιο κατά 381 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό έγινε η δωροδοκία. Τίποτα δεν γίνεται τσάμπα».

Κατά την πολύωρη αγόρευση του ο εισαγγελέας τόνισε πως ο πρώην υπουργός έλαβε μετρητά ως δώρο, στο πλαίσιο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών από την «Thales Nederland BV» και εν συνεχεία προχώρησε στη νομιμοποίηση των ποσών αυτών μέσω των συγκατηγορουμένων του, Σταυρούλας Κουράκου και Ανδρέα Μπάρδη, αλλά «και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, «η δωροδοκία προκύπτει ξεκάθαρα από τη ροή των χρημάτων, με χρόνο 31/7/2002 έως 20/10/2003. Το ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία στις διακινήσεις χρημάτων στους λογαριασμούς, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην αποδεικτική διαδικασία». Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «δεν μπορεί να λέμε ότι η δωροδοκία θα γίνει μέσω web banking» και τόνισε πως δεν αναμένει κανείς να «φανούν» τα χρήματα από τις τράπεζες, καθώς «αλλιώς γίνονται αυτές οι δουλειές! Δια της μεταφοράς μετρητού χρήματος».

Ο κ. Σπηλιώτης επεσήμανε πως η πορεία των παράνομων χρημάτων είναι αυτή που περιγράφεται στο κατηγορητήριο και πως η συνδρομή του οικογενειακού φίλου είναι καθοριστικής σημασίας: «Ο Μπάρδης λάμβανε χρηματικά ποσά μετρητά από τους Γιάννο Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου, τα έβαζε διαδοχικά στον εγχώριο λογαριασμό και μετά τα χρήματα έφταναν στην Ελβετία. Ο Παπαντωνίου έδωσε στον Μπάρδη περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Έπρεπε αυτά τα λεφτά να αποκτήσουν νομιμοφάνεια. Έγινε λοιπόν μια επένδυση σε ομόλογο που έχει το ρόλο του "πλυντηρίου". Από που έχεις το χρήμα; Από την ρευστοποίηση του ομολόγου!».

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, όλη η υπόθεση έφθασε στις Αρχές λόγω των ενεργειών της τράπεζας της Ελβετίας που είδε τις ύποπτες συναλλαγές και τις αδικαιολόγητες κινήσεις και ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μπάρδη.

Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές να μην δεχθούν τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων. Ο εισαγγελέας αντέκρουσε ένα προς ένα τα επιχειρήματα που έχει αναπτύξει ο πρώην υπουργός για να δικαιολογήσει τα επίδικα ποσά, εξηγώντας πως τα 2,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν αναγωγή ούτε σε χρήματα της αδελφής του, ούτε της πρώην συζύγου του βασικού κατηγορούμενου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου με αγορεύσεις συνηγόρων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Ο πρώτος πολιτικός που <>. και ευτυχώς τον πιάσανε ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από πόσα χρονια?
      Πόσοι ακόμη είναι που δεν τους πιασανε?

      Διαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ , ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΡΑ , ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΟΙ?
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεισαγγελέυς.. .. φουφουτος.....

      μαζί τα φάγατε... , σε γλέντια, φαγοποτια, ντολτσε βιτα, μισογυνισμους, άνανδρες συμπεριφορές, ψευτονταηλικια, τσουρομαγκιες , ότι γουστάρω και άμα σ'αρεσει....δε δίνω λογαριασμο....σήκω φύγε.... θα σε στείλω πίσω...... τρελός είμαι σήμερα παντρεύτηκα αύριο χωρίζω...... τοσα μωρα γυρω μου....εσενα και τα μωρά σου θα κοιταζω...... τι να σε κάνω εσένα χοντρή άσχημη και άνεργη...... πουλημενοστημένοι δικηγόροι.....για αποφάσεις σικέ........ κηδεμονιες φιασκο..... οχι καλή μάνα θα σου φερω καλυτερη...... η απολυτη ασυδοσία της απόλυτης υποτηθεμενης ελευθερίας-σκλαβιας.......δούλους- υπηρέτες- κορόιδα να υπηρετουν αυτους που τους χειραγωγουν και τους κατευθυνουν τη ζωη συμφωνα με το τι χρειαζονται αυτοι..... εκμεταλευση ....... διαλυμενες γκρεμισμενες τσακισμενες ζωες.....χειραγωγηση πάντων .... προς κάλυψη συμπλεγματων - ανασφαλειων....θύτης-φονιας κατά επανάληψη.......κακοποίητης-βιαστής-εγκληματίας ψυχής, αξιοπρεπειας, ικανότητας, αυτοσεβασμου, υπαρξης εν γενει, σωματος, μυαλού, έκφρασης, σκέψης, ανθρώπινης ζωής.......


      "νυπτω τας χείρας" , ή εντάξει μωρέ, "μίζες ήτανε" ..... από που ρε ήτανε μίζες ?..
      Από...ραψε κοψε,.... τα έργα... , που δεν έγιναν, ή άλλαξαν κατά το δοκούν για συμφέροντα.....

      ΠΑΣΟΚ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΑΚΡΟΚΕΝΤΡΟΟΙ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΕΣ.... όλα είναι θεωριες φρουδες.

      Εντιμοι , ακεραιοι , ανθρωποι μυαλομενοι και εργατικοί υπάρχουν, που δεν λυποτακτουν, μένουν και προσπαθούν να σώσουν το καράβι από τα βράχια......

      Διαγραφή
  3. Εισαγγελεύς_Φούφουτος15 Ιουλίου 2024 στις 9:40 μ.μ.

    - Ήταν δωροδοκία κύριε Εισαγγελέα;
    - Ξεκάθαραρη δωροδοκία κυρία μου.....
    - Και εμείς που ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και Σημίτη κύριε Εισαγγελέα, πώς δεν το πήραμε χαμπάρι;
    - Μα είστε κωθώνια κυρία μου.
    - Μας εμείς είμεθα εκσυγχρονισταί, ακρωκεντρώοι σοσιαλισταί.
    - Έχετε επενδύσει και εις το χρηματιστήριον την τοιαύτην περίοδο;
    - Ασφαλώς και υπήρξαμε επενδυταί.
    - Και επενδυταί λοιπόν και σοσιαλισταί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά ήρθε ο Κούλης, μάζεψε εκσυγχρονιστές και η ιστορία επαναλαμβάνεται

      Διαγραφή
    2. Εεισαγγελέυς.. .. φουφουτος.....
      μαζί τα φάγατε... , σε γλέντια, φαγοποτια, ντολτσε βιτα, μισογυνισμους, άνανδρες συμπεριφορές, ψευτονταηλικια, τσουρομαγκιες , ότι γουστάρω και άμα σ'αρεσει....δε δίνω λογαριασμο....σήκω φύγε....πουλημενοστημένοι δικηγόροι.....για αποφάσεις σικέ........ διαλυμενες γκρεμισμενες τσακισμενες ζωες.....χειραγωγηση πάντων .... προς κάλυψη συμπλεγματων....θύτης-φονιας κατά επανάληψη.......κακοποίητης-βιαστής-εγκληματίας ψυχής, αξιοπρεπειας, ικανότητας, αυτοσεβασμου, υπαρξης εν γενει, σωματος, μυαλού, έκφρασης, σκέψης, ανθρώπινης ζωής.......


      "νυπτω τας χείρας" , ή εντάξει μωρέ, "μίζες ήτανε" ..... από που ρε ήτανε μίζες ?..
      Από...ραψε κοψε,.... τα έργα... , που δεν έγιναν, ή άλλαξαν κατά το δοκούν για συμφέροντα.....

      ΠΑΣΟΚ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΑΚΡΟΚΕΝΤΡΟΟΙ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΕΣ.... όλα είναι θεωριες φρουδες.

      Εντιμοι , ακεραιοι , ανθρωποι μυαλομενοι και εργατικοί υπάρχουν, που δεν λυποτακτουν, μένουν και προσπαθούν να σώσουν το καράβι από τα βράχια....

      Διαγραφή
  4. Για όλα φταίει το κακο ΠΑΣΟΚ πόση είναι η περιουσία της οικογένειας Καραμανλή της οικογένειας Μητσοτάκη α αυτοί τις είχαν από παππού προς παππού. Όχι ρε κάναν πολλά μεροκαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί είναι ή εθνάρχες, βλέπε Κύπρο κ.λ.π ή ευεργέτες , βλέπε δωρεά αρχαίων στο Μουσείο Ηρακλείου κ.λ.π

      Διαγραφή
  5. Φταίει, αλήθεια είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίποτα δεν θα τον κάνουν απόλυτο τίποτα.ψηφιστε κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.