Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κλίμα συγκίνησης στα Γιαννιτσά οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (φωτο)



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά, σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, από τον Δήμο Πέλλας, τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Πέλλας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, οι εκδηλώσεις επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Ειδικότερα στις 9:30 το πρωί έγινε η τέλεση μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών και αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνο Πολυκάρπου.

Λίγο αργότερα, στις 10:30 π.μ., τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γεωργίου Ρούσση, απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο ΥΦΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης, οι βουλευτές Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, εκπρόσωποι τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και εκπρόσωποι φορέων. Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση σε μπουφέ στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Φουντουκίδης έδωσε αναμνηστικό δώρο στον Γενικό Πρόξενο κ. Πολυκάρπου.

Ο Δεκαννέας (ΠΖ) Γεώργιος Ρούσσης 

Ρούσσης Γεώργιος του Τρύφωνος, Δεκανέας (ΠΖ): Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1953, της ΕΛΔΥΚ/Λόχος Βαρέων Όπλων. Έπεσε τραυματισθείς θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά εχθρικών όπλων ευθυτενούς τροχιάς κατά την επίθεση της ΕΛΔΥΚ προς κατάληψη του Τ/Κυπριακού χωριού »Κιονέλι» στις 20 Ιουλίου 1974. 









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. απων παλι ο Καρασμανης αγνοησε αλλη μια σημαντικη εκδηλωση και εκατσε στην δροσια του σπιτιου του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μάγκας γι αυτό. Εσείς ντενεκεδες

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και είναι μάγκας. Τόσα χρόνια στην πολιτική γι αυτό η Πέλλα έχει παρουσιάσει τόση πρόοδο και ανάπτυξη με αποτέλεσμα να συνεχίζουν αν τον ψηφίζουν.

      Διαγραφή
  2. Γιατί έχουμε εμμονή με τον παρελθόν; Εκδηλώσεις για το μέλλον δεν μπορούμε; Τα ίδια και τα ίδια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνουμε εκδήλωση για το μέλλον των παιδιών σου ντυμένα με τούρκικη στολή να κάνουν παρέλαση στην Θεσσαλονίκη...λαοί που δεν βλέπουν και μαθαίνουν από το παρελθόν δεν επιβιώνουν.

      Διαγραφή
  3. Είπαμε να γίνει εκδήλωση για το δεν ξεχνώ και όχι για το να φωτογραφηθώ
    πενήντα χρόνια και ακόμα να ανοίξει η φάκελος της Κύπρου, όχι για να μάθουμε τι έγινε, αλλά να απομυθοποιηθούν πρόσωπα και με ντοκουμέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε τον Λάκη με τις φωτογραφίες και τις εκθέσεις ιδεών, εάν δεν είναι αντιγραφές. Χαχαχα χαχαχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.