Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα στη Βέροια η κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ- Πινγκ πονγκ ευθυνών για την τραγωδία



Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε την ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Αυγούστου θα πουν σήμερα στη Βέροια συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, στις 11:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Και όλα αυτά ενώ δεν έχουν τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία.

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 21χρονος χειριστής έφυγε μετά το τραγικό συμβάν και παραδόθηκε χθες στις αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μοναδική αρμόδια αρχή χορήγησης αδειών λούνα πάρκ είναι ο Δήμος.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κασσάνδρας αναφέρει ότι τα λούνα παρκ δεν χρειάζονται αδειοδότηση παρά μόνο γνωστοποίηση λειτουργίας.

Η δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα δήλωσε στο thestival.gr η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, πληροφορήθηκε την λειτουργία του λούνα παρκ στο ιδιωτικό οικόπεδο στις 12 Ιουλίου όταν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έστειλε επιστολή επισημαίνοντας τη λειτουργία του και ζητώντας να ελεγχθεί εάν έχει την ανάλογη άδεια λειτουργίας από το Δήμο Κασσάνδρας.

Όπως επισήμανε η κ. Χαλκιά, ο Δήμος είναι αρμόδιος να παραλάβει την γνωστοποίηση λειτουργίας του λούνα παρκ ενώ τα μηχανήματα ελέγχονται από άλλες αρχές που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Εμείς μάθαμε στις 12 Ιουλίου ότι λειτουργούσε από το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήσαμε να καταθέσει την γνωστοποίηση» τόνισε η κ. Χαλκιά προσθέτοντας ότι θα προχωρούσε στην επιβολή κυρώσεων «όπως προβλέπονται από σχετική ΚΥΑ του 2022, δηλαδή στο πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ θα συνέρχονταν η δημοτική επιτροπή για την επιβολή της σφράγισης του χώρους καθώς ποτέ δεν κατέθεσε την γνωστοποίηση».

Ωστόσο, στην υπηρεσία των αδειών του Δήμου Κασσάνδρας εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος και στο μεταξύ όπως είπε η κ. Χαλκιά σημειώθηκε το τραγικό συμβάν με τον πνιγμό της 8χρονης στην κατασκήνωση στην Κρυοπηγή «οπότε ο υπάλληλος όπως του ανατέθηκε ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και τον έλεγχο των εγγράφων που αφορούσαν την κατασκήνωση».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.