Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογοι από το ν. Πέλλας στην 24η Πανελλήνια Συνάντηση (Γαβούστημα) απανταχού Καππαδοκών (φωτο)



Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια (1924-2024) από την ανταλλαγή και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και οι 64  Καππαδοκικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα,  από την Κρήτη, τον Εβρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Αττική πιστοί στο ραντεβού τους κάθε Αύγουστο συναντηθήκαν να τιμήσουν και να θυμηθούν τη ρίζα τους, τους πρόγονους τους μέσα από το χορό και το τραγούδι. 
Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε στις 23 και 24 Αυγούστου η 24η Πανελλήνια Συνάντηση (Γαβούστημα) των απανταχού Καππαδοκών στο χωριό Πλαγιά του Κιλκίς, από τον τοπικό Καππαδοκικό Σύλλογο όπου πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με συγγενείς, φίλους, να θυμηθεί, να κλάψει, να γλεντήσει σε ένα διήμερο γεμάτο συγκινήσεις. 
Μια από τις κορυφαίες και συγκινητικές στιγμές ήταν η βράβευση του Ομότιμου καθηγητή Ιατρικής Θωμά Γερασιμίδη, Καππαδόκη 2ης γενιάς, γεννημένο στην Έδεσσα του νομού Πέλλας, με καταγωγή από την Αραβησσό Καππαδοκίας για το εθελοντικό έργο που προσφέρει με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. 
Ο νομός μας εκπροσωπήθηκε επάξια από τους ενεργούς Καππαδοκικούς Συλλόγους που ανήκουν στην Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων που συμμετείχαν με τα  χορευτικά τους και ήταν οι εξής: Θηριόπετρας, Αγροσυκιάς, Αξού, Δαμιανού και Ν.Μυλοτόπου. 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Πέλλας κ. Γρήγορης Στάμκος ο οποίος έλκει την καταγωγή του κατά το ήμισυ από την Καππαδοκία.Ραντεβού στην 25η Πανελλήνια Συνάντηση των απανταχού Καππαδοκών στην Ανάβυσσο Αττικής, τον Αύγουστο του 2025.

Τα στιγμιότυπα είναι  από  υλικό που μας έστειλε η κα. Σοφία Κοσμόγλου, από το Νέο Μυλότοπο, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων και μέλος του Δ. Σ. του τοπικού Συλλόγου.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.