22.8.24

Καθυστερεί η επιλογή των νέων Διοικητών νοσοκομείων - Ποιος είναι ο νέος Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Δημ. Τσαλικάκης


Με αργούς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρά η επιλογή για τους νέους Διοικητές νοσοκομείων. Αν και έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες από τον Μάρτιο που έδωσαν γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Έτσι φαίνεται ότι θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή καθώς το σενάριο που ήθελε να αναλαμβάνουν καθήκοντα το Φθινόπωρο φαντάζει κάπως αισιόδοξο.
Από την άλλη, εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα νέα στελέχη στο ΕΣΥ θα διοριστούν κοντά στα Χριστούγεννα του 2024. 

Διοικητές Νοσοκομείων: Τα στάδια που ακολουθούν
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται μόλις τελειώσει ο Αύγουστος, που θεωρείται κατεξοχήν μήνας διακοπών, να ξεκινήσει εντατικά και το ξεκαθάρισμα για τους Διοικητές Νοσοκομείων, αφού αναμένεται να γίνει μοριοδότηση των τυπικών προσόντων τους δηλαδή των πτυχίων τους. Ήδη έχουν λάβει μοριοδότηση για τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ στις οποίες συμμετείχαν, ενώ η διαδικασία για τον έλεγχο των πτυχίων τους αναμένεται να είναι εξίσου χρονοβόρα.
Το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι να καταρτιστούν οι λίστες με τους 15 πρώτους με την καλύτερη βαθμολογία, οι οποίοι θα κληθούν για συνέντευξη ώστε να προκύψουν οι επτά επικρατέστεροι.
Από αυτούς θα δημιουργηθεί μία λίστα με τους τρεις επικρατέστερους ανά νοσοκομείο η οποία και θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας, προκειμένου να επιλέξει τον υποψήφιο που εκείνος επιθυμεί
Σύμφωνα με τη διαδικασία στην Επιτροπή που θα πραγματοποιεί τις συνεντεύξεις θα συμμετέχουν και οι νέοι  διοικητές ΥΠΕ όταν πρόκειται για τα νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης τους.
Για όλες αυτές τις πτυχές του διαγωνισμό θα χρειαστούν αρκετούς μήνες γι’ αυτό άλλωστε και εκτιμάται ότι δεν θα έχουν επιλεγεί τα νέα πρόσωπα πριν από το τέλος του χρόνου.
Πάντως την τελική επιλογή θα κάνει ο Υπουργός Υγείας, όπως ορίζει ο «νόμος Κεραμέως», ενώ θεωρείται πιθανό πώς πολλά  από τα παλιά στελέχη να μην είναι στις τελικές τριάδες καθώς η όλη διαδικασία δυσκόλεψε τους υποψηφίους με αποτέλεσμα να μην έγραψαν καλά.

Ο 
νέος Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης 
Στο μεταξύ, αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 7 νέοι Διοικητές ΥΠΕ που επελέγησαν από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην 3η και 4η ΥΠΕ υπάρχει «ανταλλαγή» προσώπων αφού οι Τσαλικάκης και Μπογιατζίδης υπηρετούσαν αντίστροφα στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Ο Δημήτριος Τσαλικάκης ήταν Διοικητής στη 4η και πλέον θα είναι στην 3η, ενώ ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Μπογιατζίδης ήταν στην 3η και μετακινείται στην 4η, με υποδιοικητή τον -επίσης συντοπίτη μας- μέχρι σήμερα Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσο.
Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ως γνωστόν, ανήκουν στην 3η ΥΠΕ και για αυτό έχει σημασία να γνωστοποιήσουμε κάποια στοιχεία για το νέο Διοικητή της, Δημήτρη Τσαλικάκη, ο οποίος να σημειωθεί ήρθε πρώτος, όχι μόνο στις δύο υγειονομικές περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης με βάση τα μόρια που συγκέντρωσε, αλλά ήταν πρώτος σε μόρια σε σύγκριση με όλους τους πρώτους για όλες τις υγειονομικές περιφέρειες! 
Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Δημήτρης Τσαλικάκης είναι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση, αφού από το 2014 υπηρέτησε ως υποδιοικητής στην 4η ΥΠΕ και από το 2019 ως Διοικητής. Άρα λοιπόν «επιβίωσε» με δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (Τσίπρα και Μητσοτάκη), κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για άνθρωπο που στον ευαίσθητο χώρο της υγείας τον εμπιστεύθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Με αυτό το δεδομένο, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δύο νοσοκομείων και μονάδων υγείας του νομού μας που τόσο την έχουν ανάγκη, κυρίως σε θέματα έμψυχου δυναμικού σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Τσαλικάκης γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1977, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο θυγατέρων. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στα «Πληροφοριακά Επιχειρησιακά Συστήματα» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  
Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό αντικείμενο έρευνας την Μοντελοποίηση και την Ανάλυση Βιοϊατρικών Δεδομένων. 
Έχει διατελέσει αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑHEPA Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014. 
Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και το 2019 ήταν Υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Διοικητής από τότε μέχρι σήμερα. 
Από το 2008 έως και το 2013 εργάσθηκε ως ΠΔ/407, ασκώντας αυτοδύναμη διδασκαλία σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος. 
Περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και σε βιβλία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 700 ετεροαναφορές. 
Έχει διατελέσει μέλος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, τόσο στην συγγραφή όσο και στην υλοποίηση αυτών.
Δ. Μπ.

6 σχόλια:

  1. Βασίλης Τζιουβαρας22 Αυγούστου 2024 στις 7:35 μ.μ.

    Άξιος τεχνοκράτης, άριστος επιστήμονας και πάρα πολύ καλό παιδί φίλε Δημήτρη, διότι τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Τζουβάρα (!!) δεν βαρέθηκες να γλύφεις σαν πεινασμένη γατούλα όλα τα κομματοσκυλα του Μητσοτάκη; Αν όπως γράφεις είναι άξιος τεχνοκράτης και άριστος επιστήμων να πάει να δουλέψει στην θέση που κατέχει και όχι να "τσιμπάει" κυβερνητικές θέσεις με διάφορες κυβερνήσεις. Τα νοσοκομεία είναι σε μαύρο χάλι, υποστελεχωμένα και κουφάρια. Την ευθύνη για όλα αυτά την έχει η κατσίκα του γείτονα; Σοβαρεψου λοιπόν και άφησε τις δημόσιες σχέσεις γιατί εδώ διακυβευεται η ζωή του κάθε πολίτη. Όσο για τον χαρακτηρισμό σου οτι ειναι "πάρα πολύ καλό παιδί" σου συνιστώ να τον κάνεις γαμπρό στην κόρη σου 'η στην ανηψια σου. Βρεθήκαμε να σας ακούμε και να σας βλέπουμε να ζείτε από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πωλητών. Πιστεύω να έγινα κατανοητός μπάρμπα-Βασιλη... ΖΖΖ

      Διαγραφή
    2. Ζητώ συγνώμη για το ορθογραφικό και εννοιακο λάθος μου που αφορά την λέξη "πολιτών". Σαφώς και δεν έχω θέμα με την κατηγορία των πωλητών. Καλημέρα σας!! ΖΖΖ

      Διαγραφή
    3. Βασίλης Τζιουβαρας23 Αυγούστου 2024 στις 4:36 μ.μ.

      Ανώνυμε φίλε μάλλον δεν με γνωρίζεις ή με μπερδεύεις με άλλον, αλλιώς δεν θα έγραφες όλα αυτά. Μπορεί να μου έχουν καταλογίσει πολλά στο παρελθόν λόγω κομμάτων, αλλά όλοι όσοι με ξέρουν έχουν αντιληφθεί την "ιδιαίτερη" αγάπη που τρέφω σε αυτούς που λες ότι γλύφω, δηλαδή τα κομματοσκυλα του Μητσοτάκη. Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία δεν διαφωνώ καθόλου με τα λεγόμενά σου και ενδεχομένως να λες και λίγα. Όμως ο Τσαλικακης έκανε έργο στην 4η ΥΠΕ και αυτό αναγνωρίζεται από όλους σχεδόν τους γνωριζοντες. Θα φανεί αν θα συμβεί το ίδιο και στην δική μας περιφέρεια. Μην ισοπεδώνουμε λοιπόν τα πάντα αγαπητέ. Επίσης, ο άνθρωπος βγήκε και πρώτος στο γραπτό μέρος του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Άρα κάτι θα αξίζει και σίγουρα θα κριθεί για το έργο του.
      Υ.Γ. Ρε συ φίλε για την ιστορία δεν έχω κόρη αλλά γιό και συγνώμη αλλά στα 46 μου δεν αισθάνομαι ακόμη μπάρμπας.

      Διαγραφή
    4. Βασίλης Τζιουβαρας23 Αυγούστου 2024 στις 4:42 μ.μ.

      Επίσης, ξέχασα να σου πω ότι εργάζομαι 22 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, οπότε μην κάνεις σπεκουλα με την αναφορά σου ότι ζω με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

      Διαγραφή
    5. Εφόσον επιδιώκεις το διάλογο έστω και μέσω σχολίων του φιλόξενου karatzova ήρθε επιτέλους η ωρα να μάθεις και την "the dark side of the moon" του νέου ΥΠΕαρχη της 3ης και πρώην της 4ης. Απο που προκύπτει το πόσο πετυχημένος ήταν κατά την διάρκεια της θητείας του; Σίγουρα όχι επειδή το γράφεις εσύ αλλά από το "τεράστιο" έργο του όπως τις 225 αποχωρήσεις ειδικών & ειδικευόμενων ιατρων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ευθύνης του. Γνωρίζεις (γιατί μάλλον το αντίθετο και ας γράφεις ότι ξέρεις) πόσα χειρουργεία ματαιώθηκαν και μάλιστα σε ημέρες εφημερίας λόγω έλλειψης αναισθησιολογων; Θα μας ενημερώσεις αν το οικονομικό πρόσημο των Μονάδων Υγείας που ήταν τόσα χρόνια επικεφαλής ήταν θετικό; Ξέρεις αν υπήρχε έλλειμμα και πόσο; Οπως βλέπεις δεν γράφω για "μαύρη τρύπα" αλλά για αρνητικό πρόσημο και μάλιστα δίχως ούτε μία μεγάλη δαπάνη επέκτασης 'η εξοπλισμού. Τις σχέσεις του εν λόγω κυρίου με την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ την γνωρίζεις; Δύο - τρία απλά ερωτήματα σου έθεσα και περιμένω απάντηση. Εφόσον την δώσεις στον δημόσιο διάλογο που κάνουμε θα επανέλθω. Όσο για την κόρη σου, εύχομαι ολόψυχα να την χαίρεσαι και να την δεις να γίνεται σάν τα ψηλά βουνά. Μήν ορκίζεσαι όμως για το φύλο που θα διαλέξει για σύντροφο γιατί η ζωή φυλάει εκπλήξεις. Κατάλαβες κ. Βασίλη Τζιουβάρα; *Παρεπιπτόντως να σε ενημερώσω ότι στον ίδιο τομέα εργάζομαι κι εγώ δίχως να έχω λάβει κυβερνητική θέση και όπως διαπιστώνεις δεν γράφω ανώνυμα αλλα με το όνομα μου (ΖΖΖ). Και μία φιλική συμβουλή: μήν βάζεις το χέρι σου στο Ευαγγέλιο ποτέ και για κανέναν... ΖΖΖ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.