Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολεία: Τα 7 βιβλία που καταργούνται από τον Σεπτέμβριο



Σημαντικές αλλαγές στα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα ενεργοποιηθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, επτά συνολικά σχολικά βιβλία, πέντε στο Λύκειο και από ένα στο Δημοτικό και Γυμνάσιο, θα αντικατασταθούν το επόμενο σχολικό έτος, 2024-25.

Οι καταργήσεις/αντικαταστάσεις βιβλίων αφορούν τα εξής:
Δημοτικό
Advertisement
Γλώσσα (ΤΕΥΧΟΣ 1) της Ε΄ τάξης

Γυμνάσιο
Η Μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Σύγχρονο κόσμο της Γ’ τάξης

Λύκειο
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Μάθημα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά)
Λατινικά (ΤΕΥΧΟΣ Α’) – Μάθημα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά)
Ορθόδοξη πίστη και λατρεία – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Α’ Λυκείου – Εσπερινά), ΕΠΑΛ-Μάθημα Γενικής Παιδείας (Α ΕΠΑΛ,Α ΕΠΑΛ.ΕΣΠ)
Χριστιανισμός και Θρησκεύματα – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά)
Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Μήπως θα καταργήσετε και την πίστη μας ;;; αντε να χαθητε διάβολοι αλλά η εκκλησία ούτε φωνή ούτε ακρόαση σα δε ντρεπομαστε.Οτι μας έμεινε σαν χώρα είναι η πίστη στον Θεό γιατι την πατρίδα την κουρελιασανε την οικογένεια με την εξέλιξη και την οικονομία την διαλυσανε καθίστε και βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά που καταργούνται αποσύρονται για να αντικατασταθούν από νέα βιβλία . Δεν είδα όμως εσάς τους "χριστιανούς" να διαμαρτύρεστε που τα Νοσοκομεία, δεν εχουν ασθενοφόρα, γιατρούς, που κλεινουν τα σχολεια ορεινών μικρων χωριών, νησιών ! Για τα 57 παιδακια στο τραίνο των Τεμπών ! έχετε επιλεκτικές ευαισθησίες !

      Διαγραφή
    2. Μη γινεσαι ακυρος,το θεμα μας εδω ειναι τα σχολικα βιβλια.Μια ζωη εσεις οι "ανθρωπιστες" να μη μπορειτε να μεινετε εντος θεματος και να κατευθυνετε τη συζήτηση αλλου γι αλλου

      Διαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΛΥΠΑΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος θέλει πολύ πίστη μπορεί να καταταγεί στον Ιερό χώρο της πιστης και του μοναχισμού και να συγκεντρωθεί σε αυτό που θέλει.Ο κανονικός κόσμος επιτρέπει όλες τις θρησκείες και τις θεωρεί ίσες και ισότιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμμ υπέροχη άποψη,ας μας πει και ο saed almohamadi την δική του πλευρά!

      Διαγραφή
    2. Δλδ ρε φίλε η μοναχισμος η ότι ναναι όπως εσύ καλέ μου;;;;;;

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς αγαπητοί χριστιανοί. Το σύστημα δε θέλει Ορθοδοξία. Θέλει ανθρώπους άρπα κόλα. Χωρίς ηθική που να πηγάζει από τη θρησκεία, χωρίς ιστορία, αγράμματους και χωρίς ιδανικά. Ένα σαλάμι αέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρτε τα όλα όλα μην άφησετε τίποτε , σας πειράζουν τα βιβλία Ε; Κάντε τους ανθρώπους άδειους κενούς με ψυχοφαρμακα και ψυχολόγους παιδιά με προβλήματα ψυχικά γιατί δεν έχουν πουθενά μια ελπίδα,σαταναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.