Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου στην πόλη των Γιαννιτσών



Την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στα παλαιά σφαγεία στη διασταύρωση των οδών: Εθν. Αντίστασης- Κ. Βάρδα-  Βασιλειάδη- Κωνσταντινουπόλεως, στην Τ.Κ. Γιαννιτσών», αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η ανάγκη κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής, κρίνεται επιτακτική εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου, η οποία οφείλεται αφενός στον πολύ κακό σχεδιασμό των κυκλοφοριακών νησίδων, αφετέρου στον κακό προγραμματισμό της φωτεινής σηματοδότησης (υπερβολικές χρονικές καθυστερήσεις), ο οποίος μπορεί να οδηγήσει και σε εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών. "Οι συμβάλλουσες οδοί, ιδιαίτερα οι οδοί Εθν. Αντίστασης, Βασιλειάδη και Κωνσταντινουπόλεως είναι ιδιαίτερα σημαντικές και φέρουν σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

Συγκεκριμένα, η μορφή του νέου κόμβου, όπως περιγράφεται στη σχετική Τεχνική έκθεση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Πέλλας, είναι εκείνη του ισόπεδου κυκλικού κόμβου με κλάδους απ’ ευθείας παράκαμψης, σύμφωνα και με το γενικό, σχετικό διάγραμμα κυκλοφορίας", επισημαίνεται στην σχετική εισήγηση.

Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά κυκλικών κόμβων που υπάρχουν στον προγραμματισμό προς υλοποίηση στα Γιαννιτσά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης, προσθέτοντας ότι οι κόμβοι θα ρυθμίσουν την κυκλοφορία, θα συμβάλλουν στην ασφάλεια οδηγών και πεζών, ενώ παράλληλα θα δώσουν και μία διαφορετική αισθητική στην εικόνα της κυκλοφορίας της πόλης. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Όλοι οι Δήμοι του νομού φεύγουν μπροστά. Έχουν έργα μέσα στο κέντρο τους και η Σκύδρα έχει να δει έργο από τον Τζαμτζή. Μια πλατεία και αυτή με έτοιμα λεφτά και "πανάκριβη". Α ρε οι ψηφοφόροι των χωριών καταδικάζουν τη Σκύδρα. Αυτοί αρκούνται με έναν χωραφόδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στα Γιαννιτσά μέχρι τώρα αρκούνταν με τους χωματόδρους!!!

      Διαγραφή
  2. Και φυσικά με δάνειο αφού το δεκανικι του Φουντουκιδη (ο πρώην δήμαρχος) θα ψηφίζει και λαλιά δεν θα βγάζει. 6 τούβλα million για τους λαμπτήρες, ακόμη 6 μύρια για καθαριότητα σε ιδιώτες, επιπλέον 2-3 εκατομμύρια για κόμβους και στο τέλος θα δικαιωθεί ο Παντελος που έλεγε προεκλογικά ότι αυτός θα πουλήσει και τα θεμέλια του δημοτικού καταστήματος με δώρο προσφοράς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θέλω να δω φώτο τον δήμαρχο πάνω από την τσάντα με τα χρήματα του Παρακαταθηκων και Δανείων έστω και δίχως δελτίο τύπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πόσο ακομη πρέπει να περιμενουμε για να βελτιωθεί λιγο η ποιότητα της ζωής μας .Ο Στάμκος 13 χρόνια τακτοποιούσε τα οικονομικά του Δημου χωρίς να κάνει απολύτωςτίποτα.

      Διαγραφή
  3. Ακόμη ένα έργο που σας αφησε ο Στάμκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά μα καμιά σχέση με τον Στάμκο μην λες ότι νάναι.

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν ξέρεις μην μιλάς, παντογνώστη

      Διαγραφή
  4. Το ποιο άχρηστο πράγμα ,για το συγκεκριμένο σημείο!!!να χα με να λέγαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την καπετάν Βάρδα στην εθνικής αντίστασης δεν μπορείς να πας. Πρέπει να φτάσεις στα γηπεδακια και να κάνεις αναστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο κατάλαβες από το σχέδιο !!! Μελέτησε το ξανά αχαρακτηρίστε!!!

      Διαγραφή
    2. (α)Χαρακτηρισμένε τσανακογλυφτη και τσιράκι της δημοτικής αρχής δες καλά την σηματοδότηση και μετά μίλα

      Διαγραφή
  6. Πάλι καλά που ξυπνήσαμε οι τοπικοί άρχοντες εν έτη 2024!!!Όταν οι άλλοι δήμοι αντίστοιχου πληθυσμού π.χ. Πτολεμαϊδα(την αναφέρω γιατί κυκλοφορώ εκεί 10χρονια τώρα) εχουν κυκλικούς κόμβους και θα κατασκευάσουν και άλλους σε λίγο καιρό,οι δικοί μας δήμαρχοι πετούσαν χαρταετό.εχετε κάνει τα Γιαννιτσά σαν χοιροστάσιο.το μόνο που λείπει είναι να φέρετε και τα γουρούνια!!βρωμιά και σκουπίδια όπου κοιτάξει το μάτι σου.κατα τα αλλά ας είναι καλά οι καλοί πολίτες που πληρώνουμε δημοτικα τελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και δεν πας ρε φιλαράκι να μείνεις Πτολεμαϊδα να αδειάσει και κανένα σπίτι ,να μην πληρώνεις και τσάμπα δημοτικά τέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον εσύ πρέπει να πας Πτολεμαίδα , η αποψη σου δεν θα μας λείψει απο κανέναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω ότι δεν θα λείψει σε κανέναν αφού υπάρχουν πολλά λαμπρά μυαλά σαν και του λόγου σου

      Διαγραφή
  9. Unknown τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμη τον ρόλο που παίζεις. Είσαι το alter ego του δανειολήπτη σε βάρος των πολιτών δημάρχου Πελλας 'η ένας εξαιρετικός βλάκας που απαντάς σε όλους δίχως να γράφεις κάτι που να έχει νόημα; Τελικά αν δεν ταιριάζετε δεν θα συμπεθεριαζατε και διαπιστώνω ότι για την κατάντια αυτού του κακομοιρου δήμου αιτία είστε όλοι οι ηλίθιοι που μας φορτώνετε τον κάθε τυχάρπαστο. Εσύ φυσικά αναζητάς τα "εύγε" από αυτούς που τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις τις μετέτρεψαν σε κ@λοχ@ρτο αλλά θα εισπράξεις στο τέλος αυτά που κρέμονται κάτω απο το σώμα του τραγου. Στον ψυχίατρο σου γρήγορα γιατί οι ζέστες θα κρατήσουν όλο το φθινόπωρο... ΖΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζεύτηκαν αρκετοί από δαυτους από τα περίχωρα στα Γιαννιτσά και βάλθηκαν να κάνουν τα Γιαννιτσά τσιφλίκι τους.

      Διαγραφή
    2. 13 χρόνια επι στάμκου δεν είδαμε ΤΙΠΟΤΑ ,τι να περιμένω άλλο , ποσα χρόνια θα ζήσουμε ,θελω να βελτιωθεί εστω και λιγο η ζωή μου.Αν θες να πιστέψεις ψήφισα λευκό.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.