18.8.24

Σε ανταγωνιστικό διάλογο ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης-Έδεσσας - Δεσμευτικές προσφορές για το φράγμα Αλμωπαίου


Τον δρόμο του ανταγωνιστικού διαλόγου έχουν λάβει δύο σημαντικά οδικά έργα ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για συμβάσεις συνολικής αξίας ύψους σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις σχετικές συνδέσεις. Το πρώτο εξ αυτών αφορά τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, ύψους 445 εκατ. ευρώ, το οποίο διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άβαξ και η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις-Μetlen (Μυτιληναίος). Αντιθέτως, η Intrakat που συμμετείχε στην πρώτη φάση δεν έχει προχωρήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον της, εστιάζοντας σε άλλες συμβάσεις ΣΔΙΤ. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι συνολικού μήκους 24,67 χιλιομέτρων και προβλέπει την κατασκευή, χρηματοδότηση, αναβάθμιση, λειτουργία και εκμετάλλευση για 30 χρόνια του άξονα Μαυροβούνι-Έδεσσα, της Παράκαμψης Γιαννιτσών και της Παράκαμψης Χαλκηδόνας, ενώ στο έργο περιλαμβάνεται και η γέφυρα Αξιού Ποταμού-Έδεσσας. 

Φράγμα Αλμωπαίου
Εντός του Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές και για τρία έργα ΣΔΙΤ ύδρευσης/άρδευσης. Με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το πρώτο (χρονικά) θα είναι το έργο για το Αρδευτικό Δίκτυο Υπέρειας Νομού Λάρισας-Ορφανών Νομού Καρδίτσας, ύψους 107 εκατ. ευρώ. 
Θα ακολουθήσουν προσφορές για το ΣΔΙΤ που αφορά στο αρδευτικό σύστημα του Αλμωπαίου Πέλλας, ύψους 98,5 εκατ. ευρώ. Προς τα μέσα του μήνα αναμένονται και οι προσφορές για το μεγαλύτερο από τη συγκεκριμένη τριάδα έργων, ύψους 169 εκατ. ευρώ, που αφορά τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς. Τα έργα αυτά διεκδικούνται από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την κοινοπραξία Metlen-Μεσόγειος, την κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις-Intrakat και την κοινοπραξία των εταιρειών Άβαξ-Θαλής-Γκολιόπουλος.

2 σχόλια:

  1. Δεν τα αφήνετε για την ΕΠΟΜΕΝΗ Κυβέρνιση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν θέλεις να δουλεύεις τα πρόβατα εφευρίσκεις νέους όρους.
    Κάποτε μιλούσαμε για έργο που πρέπει να ωριμάσει.
    Τώρα έχουμε ανταγωνιστικό διάλογο. πάνω στη βιασύνη να το διαβάσεις σου βγαίνει διάβολος, δηλαδή δε πιάνει ο διάβολος.
    Καλά το πάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.