Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χειροτονείται Βοηθός Επίσκοπος ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης (βίντεο)



Βοηθός Επισκόπου αναμένεται να χειροτονηθεί ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης ύστερα από πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωήλ. 
Η γνωστοποίηση έγινε σήμερα κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία του Αγίου Καλλινίκου στην Έδεσσα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου. 
Ο Ιωήλ τόνισε ότι ότι θα είναι μεγάλη ευλογία για την εκκλησία, καθώς η τελευταία χειροτονία Επισκόπου τελέστηκε το 1965.
Θυμίζουμε ότι ο π.Στέφανος διακονεί τα τελευταία 24 χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.
Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε:


 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Δεν κοιτάει να παραιτηθεί ο Ιωήλ ο βοηθός τον μάρανε.. Να είχε και προσόντα .?.?
    Άλλους αρχιμανδρίτες του κυνηγάει και τους ανάγκασε να φύγουν από τα Γιαννιτσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σεβασμιώτατος κύριος Ιωήλ τα τελευταία πέντε χρόνια αδυνατεί να ανταποκριθεί όπως αρμόζει σε ένα Μητροπολίτη μιας τόσο μεγάλης μητρόπολης τόσο στα λειτουργικά και ποιμαντικά του καθήκοντα όσο και στα διοικητικά ωσαύτως λόγω εγγενούς αδυναμίας η οποία οφείλεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και καθιστούν επιβεβλημένη την παραίτηση του. Η θεσμοθέτηση-τοποθέτηση βοηθού επισκόπου είναι μία προσωρινή λύση η οποία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα που φαίνεται να αναφύεται.και πλέον η διάσπαση της Μητρόπολης σε δύο με την παράλληλη ίδρυση νέας Μητρόπολης στα ΓΙιαννιτσά που να περιλαμβάνει τις περιοχές του ευρύτερου Δήμου Πέλλας και τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια είναι εκ των ουκ άνευ. Ετσι πλέον καθίσταται πιο εύκολο τό έργο της διαποίμανσης των πολιτών για τούς εκάστοτε Μητροπολίτες και των δύο Μητροπόλεων αφού θα καλύπτουν συχνότερα τις λειτουργικές ανάγκες όλων των χωριών και των κωμοπόλεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα το πρόβλημα σας ήταν πως θα υποσκελίσετε την Έδεσσα,( είμαι από τα χωριά της Αλμωπίας) γιατί να είναι η νομαρχία εκεί, γιατί όλες οι υπηρεσίες να είναι σ ένα χωριό όπως η Έδεσσα. Πριν χρόνια πάλι τις ίδιες ανοησίες λέγατε και επί Αγίου Καλλινίκου και επί Χρυσοστόμου. Ακόμα και στον πατριάρχη βάλατε ανθρώπους να μιλήσουν για την δημιουργία μητροπόλεως. Διαβάζω αρκετά σχόλια ή και άρθρα από 2 ή 3 γνωστούς από την πόλη σας για τον δεσπότη μας. Προφανώς και κατευθυνόμενα από γνωστό κληρικό που καλά είναι εκεί που είναι μετά τις επιλογές του. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα ξανά απαντήσω σε τέτοιου ελεεινού είδους σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ELLIN στο σχόλιο μου αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία δεύτερης μητρόπολης διότι η σημερινή Ιερά Μητρόπολη είναι ήδη αρκετά μεγάλη περιλαμβάνει πολύ μεγάλο αριθμό ενοριών και έτσι καθίσταται πολύ δύσκολή η επιτυχής διαποίμανση της ακόμα και από ένα Μητροπολίτη χωρις προβλήματα υγείας πόσο μάλλον όταν ο σημερινός Μητροπολίτης μας κύριος ΙΩΗΛ, ο οποίος είναι καθ΄ όλα σεβαστός τα τελευταία πέντε χρόνια αδυνατεί να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του καθήκοντα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Τέλος όταν αναφέρεστε σέ γνωστό κληρικό όπως λέτε και για κατευθυνόμενα σχόλια απο αυτόν καλό είναι να κατονομάζεται ποιον η ποιους αφορά πάντοτε με επιχειρήματα γιατι διαφορετικά ειναι συκοφαντική δυσφήμιση με οτι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    3. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΕ

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ 2:47 ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΡΗΘΕΙ Η ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ?

      Διαγραφή
  3. Κάποιοι νομίζουν ότι οι Μητροπόλεις είναι το τσιφλίκι του παππού τους από τη Μάνη... Τίμια πράγματα... αφού δεν μπορείς υποβάλλεις με αξιοπρέπεια την παραίτηση και ας εκλεξουν άλλον. Με τις γνωριμίες και τα παρακάλια θα επιβάλεις βοηθούς; Τελικά, η πνευματικότητα αφορά τα λόγια και τους άλλους. Εμείς ας κρατήσουμε τις θέσεις. Το Άγιο Πνεύμα θα επικυρώσει τις ανιδιοτελεις αποφάσεις μας. Όλα για το καλό της ... Εκκλησίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενώ ο Χριστός δίδαξε αγάπη βλέπουμε εδώ μέσα ακόμα και στα σχόλια πόσο "αγάπη" μεταδίδουμε .ρε δεν ντρέπεστε καθόλου ? κατά τα άλλα μεγάλοι σταυροί ,νηστεία και προσευχή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλύτερα ο καθένας να ασχοληθεί με το σπίτι του που μπορεί να καίγεται....Και ας αφήσει τον Δεσπότη να πάρει οποία απόφαση ο θεος του δείξει ....ΑΞΙΟΣ....ΔΕΣΠΟΤΑΣ ...Ξέρει καλύτερα από όλους εμάς...τι πρέπει και τι δεν πρέπει...Το σταυρό μας δεν ξέρουμε να κάνουμε και εχουμε και γνώμη με τα της εκκλησίας...Κούνια που μας κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΤΗ ΦΩΝΗ ΟΙ ΣΕΠΤΟΙ ΜΑΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙ0Σ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘ' ΟΛΑ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΠΙΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ. ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

      Διαγραφή
  6. Κάπως νομίζω ειρωνεία μου φενεται πάρα ενδιαφέρον....Για την υγεία του Δεσπότη μας....Και η εκκλησία και το σπίτι του Χριστού ....Μπα νομίζω κάποιο θέματακι υπάρχει.....Για να ξέρεις και τα σοβαρά προβλήματα υγείας του...Κρίμα Μάλλον δεν θα έχεις με κάτι άλλο να ασχοληθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΡΧΑΣ 12:O5 Π.Μ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΑΥΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΟΠΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ Η ΕΓΓΕΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ 1) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΡΘΡΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2) ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΚΥΡΙΕ 12 ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ Π.Μ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΑΛΜΩΠΙΑΣ- ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ .

      Διαγραφή
    2. ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΣΟΥΝ...

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ 8 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ Μ.Μ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ.

      Διαγραφή
  7. Δεν ανίκεις πουθενά ....Αλλά πολύ ενδιαφέρον δείχνεις που λειτουργεί πως λειτουργεί...Ποιος τον βοηθάει ....Μητρόπολη απο εδω.... μητροπολη
    απο εκει Κουφάλια Χαλκηδόνα...
    πολυ περίεργο ....Το θεματακή που έχεις που είπαμε και πιο πάνω μεγάλο θέμα....Κανένα ουσιαστικό όφελος τελικά απόλυτως δεν εχεις
    φυσικά ...Συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του και μόνο και όχι για τους άλλους...Καλή φώτιση σας εύχομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΣΑΜΠΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.