13.8.24

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στο Δάσος-Πάρκο Έδεσσας και στο Δάσος Ελευθεροχωρίου Δήμου Πέλλας


Ύστερα από τις σχετικές διατάξεις  και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για την Τετάρτη 14-8-2024 και η κατηγορία κινδύνου είναι 3 ΥΨΗΛΗ (Δασαρχείο Έδεσσας και Αριδαίας), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής αποφάσισε:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο Δάσος -Πάρκο της Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας και στο Δάσος Ελευθεροχωρίου του Δή-μου Πέλλας, την Τετάρτη 14-8-2024 και από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι και ώρα 8.00 μ.μ..
B. Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων, οχημάτων και τροχο-φόρων, στις παραπάνω περιοχές, δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου. Της απαγόρευσης εξαιρούνται, τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών που επο-πτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόσωπα που εργάζονται σε εργασίες αντιπυρικής προστασίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία ή την Δασική Υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων, κατά την αντιπυρική περίοδο.
Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και στην Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας, καθώς και στις Δασικές Υπηρεσίες (Δασαρχείο Έ-δεσσας και Δασονομείο Γιαννιτσών).
Δ. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 129 του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022). Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρ-μογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.