Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αστυνομία - Eνώσεις Κεντρικής Μακεδονίας: Της απόσπασης το ανάγνωσμα πρόσχωμεν



Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!!! Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η σημασία, βαρύτητα και σπουδαιότητα της Κυβέρνησης στο λειτούργημα που επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός είναι μηδενική!!! Είναι πασίδηλα προφανές δεν υπάρχει σχέδιο από την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία, καθώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα συμβαίνει  ανταλλαγή πληθυσμών αστυνομικών μεταξύ διαφορών περιοχών της Χώρας με τη μορφή αθρόων αποσπάσεων. Επιπροσθέτως γίνεται αντιληπτό ότι μείζον ζήτημα αποτελεί ΜΟΝΟ η αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού από περιοχές της επαρχίας να μην έχει προηγούμενο!!

    Παρά τις καταγγελίες μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί η απαράδεκτη τακτική της Φυσικής Ηγεσίας των αθρόων και σε πολλές φορές εξαναγκαστικών ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ αποσπάσεων αστυνομικών αλλά και  οχημάτων από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κεντρικής Μακεδονίας σε άλλες περιοχές της Χώρας.  Πρόκειται ολοφάνερα για παράτυπη και καταχρηστική τακτική, καθώς οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες που απαιτεί ο νόμος για την εκτέλεση αποσπάσεων υφίστανται μόνο στη σφαίρα φαντασίας κάποιων και δεν είναι υπαρκτές. Επίσης, σημαντική μετακίνηση υπηρεσιακών οχημάτων από την επαρχία στην Αθήνα προκαλεί οργή και θυμηδία, καθώς τα υπηρεσιακά οχήματα κατανέμονται με μέριμνα του Αρχηγείου στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ελάχιστα εξ’αυτών στην περιφέρεια.

    Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τα κατάφεραν!! Επανέφεραν την Ελληνική Αστυνομία και τους συναδέλφους στις μαύρες περιόδους των μεταβατικών αποσπασμάτων της δεκαετίας του 1990, τότε που οι συνάδελφοι δεν ήξεραν που θα εκτελέσουν υπηρεσία και που θα καταλύσουν, αγνοώντας ότι οι συνάδελφοι μας είναι οικογενειάρχες με μικρά παιδιά και υποχρεώσεις και με τις εξαναγκαστικές αποσπάσεις διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός προκαλώντας υπέρμετρο ψυχολογικό βάρος στους συναδέλφους που αποσπώνται χωρίς τη θέληση τους.

   Έχοντας απόλυτα ως γνώμονα και αποστολή μας την εκπλήρωση του συνδικαλιστικού μας ρόλου, ενημερώνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες αλλά και τους Βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας ότι αυτή η πλήρη αποδυνάμωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας της επαρχίας μέσω αποσπάσεων στην Αττική γίνονται διότι Πολιτική και Φυσική Ηγεσία δεν δύνανται να κατανείμουν ορθολογικά το προσωπικό της Αττικής (ήτοι 28.500 Αστυνομικοί, το 53% της συνολικής δύναμης) και όχι για τις προσχηματικές ανυπόστατες αιτιάσεις εμφανούς αστυνόμευσης τις οποίες ισχυρίζονται.  

    Η μοναδική αλήθεια για την αστυνόμευση στην επαρχία, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες με τις ανεξέλεγκτες αποσπάσεις εν μέσω προγραμματισμένων αδειών, που σφύζει από κόσμο ενώ οι μεγαλουπόλεις έχουν αδειάσει είναι η εξής: Εποχούμενη περιπολία με ένα άτομο (ως σερίφηδες) με μεγάλο χρόνο ανταπόκρισης στις ανάγκες των πολιτών καθώς απαιτείται συνδρομή άλλου περιπολικού με μόνο τον οδηγό του και αυτό, για να επιληφθούν του συμβάντος ως ορίζεται από την νομοθεσία, χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης στην καλύτερη περίπτωση έπειτα από δεκαπέντε ημέρες συνεχούς εργασίας, με το προσωπικό να είναι κουρασμένο και καταπονημένο. Προφανώς, η Ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της επαρχίας θεωρώντας τους δεύτερης κατηγορίας, αφού αποδυναμώνουν τις περιοχές αυτές εκμηδενίζοντας την Αστυνομική παρουσία, ενισχύοντας με αχρείαστες, περιττές και υπερβολικές αποσπάσεις την Αττική που βρίσκεται η μισή αστυνομική δύναμη όλης της Χώρας αλλά και άλλες περιοχές.

 Να γνωρίζουν άπαντες ότι με αυτούς τους τακτικισμούς εντυπώσεων των αχρείαστων και υπερβολικών αποσπάσεων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές, η Αστυνομία στην επαρχία υπολειτουργεί και η αστυνόμευση είναι ελλιπής.

      Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις άδικες, εξαναγκαστικές και υπερβολικές σε αριθμό αποσπάσεις και καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να προβούν στην αναστολής εκτέλεση τους, οι οποίες σε πολλές μάλιστα των περιπτώσεων συνεχίζονται πέραν του τριμήνου παρανόμως με τη μορφή προσωρινών μετακινήσεων χωρίς να ισχύουν επ’ουδενί οι προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία (άρθρο 20 Π.Δ.100/2003). Απαιτούμε εξορθολογισμό του αριθμού των αποσπάσεων, άμεση διακοπή των εξαναγκαστικών αποσπάσεων και  εφαρμογή τρόπου δίκαιης και αντικειμενική επιλογής των επιθυμούντων προς απόσπαση συναδέλφων σύμφωνα με το οργανόγραμμα, τη συνολική δύναμη και τις λοιπές ιδιαιτερότητες έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας.

    Από τους βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας αναμένουμε να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε αυτές τις συμπεριφορές που μεταχειρίζεται τον Έλληνα Αστυνομικό ως τσουβάλι κατατάσσοντας τον σε πολίτη τριτοκοσμικής χώρας, καλείται να μετακινείται παρά τη θέληση του ως πιόνι σε σκακίερα για την δήθεν κάλυψη αναγκών αστυνόμευσης που μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν με την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και την ενίσχυση νευραλγικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής. Στον αντίποδα, αναμένουμε ακόμη την εφαρμογή χρόνιων εξαγγελιών-δεσμεύσεων της Πολιτείας, οι οποίες αποτελούν συγχρόνως και υποχρεώσεις της, για αύξηση του ποσού αποζημίωσης πενθήμερων και νυχτερινών, αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας μας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

     Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να ενσκήψει στα προβλήματα μας αφουγκραζόμενος την αγωνία και την οργή μας, αποδεικνύοντας ότι οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για στήριξη των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών δεν αποτελούν απλά πομφόλυγες αλλά και για το γεγονός ότι σε πολλά ζητήματα δόθηκαν λύσεις όταν οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τις έβρισκαν όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν.

ΑΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος της
Ε.Α.Υ. ΣΕΡΡΩΝ
Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο Πρόεδρος της
Ε.Α.Υ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Χρήστος ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γεώργιος ΦΟΛΙΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν ΠΕΛΛΑΣ
Κωνσταντίνος ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Γεώργιος ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
Απόστολος ΜΟΥΡΤΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.