Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Eμπορικός Σύλλογος Έδεσσας για το Open Mall



Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Έδεσσας, το Open Mall όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, είναι ένα σημαντικό έργο, που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και χρηματοδοτείται 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Στόχος του έργου είναι να αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά σημαντικό τμήμα του κέντρου της πόλης και να τονωθεί η τοπική αγορά με παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και στις όψεις των καταστημάτων, αλλά και με την εφαρμογή έξυπνων λύσεων οργάνωσης της αγοράς. Στο πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας πραγματοποιεί τις παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος υλοποιεί τις παρεμβάσεις στα καταστημάτων των μελών του και τις δράσεις έξυπνων εφαρμογών τόνωσης της αγοράς.
Δυστυχώς, ακούγονται διάφορα αρνητικά σχόλια για το έργο και στόχος αυτής της παρέμβασης είναι η αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί δεν είναι δίκαιο να απαξιώνεται η προσπάθεια όλων αυτών που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την πόλη. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του έργου, καθώς και σημαντική όχληση της αγοράς κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων υποδομής. 
Σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις, πρέπει να αναλογιστούμε ότι το έργο εγκρίθηκε εν μέσω της πανδημίας. Ήταν μία περίοδος που τα πάντα υπολειτουργούσαν και αυτό επιβάρυνε τις ούτως ή άλλως χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων. Σε ότι αφορά στην όχληση της αγοράς από την κατασκευή των έργων είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και με παρρησία για την επίσπευση των εργασιών, οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η αγορά λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα. 
Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο παρέμβασης στις προσόψεις των καταστημάτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις για έξυπνες λύσεις και εφαρμογές που θα παρουσιαστούν με την ολοκλήρωση του έργου. Πολύ σύντομα θα δούμε τις προσόψεις των καταστημάτων πολλών συναδέλφων να βελτιώνονται με χρηματοδότηση του Open Mall και αυτό αναμένεται να βελτιώσει την συνολική εικόνα της αγοράς της πόλης μας. Βέβαια, σε πολλά καταστήματα δεν θα γίνουν παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι αιτία παραπόνων και αιχμηρών σχολίων. Προσωπικά ανήκω στους «άτυχους» που το κατάστημά τους βρίσκεται στα όρια της περιοχής παρέμβασης και δεν θα επωφεληθώ της χρηματοδότησης, αλλά είμαι σίγουρος ότι η συνολική αναβάθμιση της αγοράς θα με βοηθήσει, όπως θα βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους της Έδεσσας. 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθούν δύο πράγματα: πρώτον ότι η περιοχή παρέμβασης του Open Mall δεν θα μπορούσε να είναι όλη η Έδεσσα και δεύτερον ότι οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε κατάστημα (τοποθέτηση τεντών, επιγραφές, βαφές, φωτισμός κλπ) έχουν σχεδιαστεί από ομάδα επιστημόνων, που ανέλαβε την εργασία κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας και έθεσε αντικειμενικά κριτήρια που σχετίζονται με τη θέση, το είδος του καταστήματος, την παλαιότητα κ.α. Βέβαια, πάντα στο πλαίσιο των πολεοδομικών κανονισμών, καθώς είναι γνωστό ότι αρχικώς είχαν σχεδιαστεί κάποιες παρεμβάσεις που απαιτούσαν άδεια μικρής κλίμακας, για την έκδοση της οποίας χρειάζεται η συναίνεση της πολυκατοικίας, κάτι που δεν ήταν πάντα εφικτό. Για το λόγο αυτό επανασχεδιάστηκαν κάποιες παρεμβάσεις με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της εικόνας των καταστημάτων και τη βελτίωση της αγοράς. Σε δύο περίπου μήνες θα δούμε μία αλλαγμένη εικόνα σε πολλούς από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας.
Στόχος και ευχή όλων μας είναι οι παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Έδεσσας, να τονώσουν το σύνολο της αγοράς, που έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη από κάθε προσπάθεια βελτίωσης!
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε αυτό τον στόχο μέσα από τη συλλογική μας δράση γιατί πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έργο, αλλά για ένα έργο στο οποίο συνεργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις με έναν συγκινητικό τρόπο. Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Τσεπκεντζής, οι συνεργάτες του και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη και συνεργαζόμαστε στενά για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Οι συνεργάτες του Εμπορικού Συλλόγου έχουν προσφέρει πολλά με τις γνώσεις και το μεράκι τους και θέλω να τονίσω ότι ο αρχιτέκτονας, κ. Παντελής Παπαθωμάς και η πολιτική μηχανικός, κα. Θεανώ Καρατσώρη, εργάζονται αφιλοκερδώς πλέον, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό αλλά και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Τέλος, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου και ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, έθεσαν τις βάσεις για αυτή την όμορφη συνεργασία, που όχι μόνο ευχόμαστε να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά εργαζόμαστε για αυτό. 
Τελειώνοντας την παρέμβασή μου θα ήθελα να σας καλέσω όλους, πολίτες – καταναλωτές και επαγγελματίες, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για τη βελτίωση της αγοράς και της καθημερινής μας διαβίωσης. Το χρωστάμε στην πόλη που αγαπάμε!

Αναστάσιος Μποζίνης
Πρόεδρος 
Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

29 comments:

  1. Όταν κατασκευάζονταν που είσασταν όλοι και δεν βλέπατε τις φοβερές κακοτεχνίες τώρα που ότι έγινε θα καταστραφεί σε ένα δύο χρόνια να δω που θα κρυφτεί ο ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που ήσουν βρε επιστήμονα που τελείωσες αρχιτέκτονας στο Παρίσι ;

      Διαγραφή
  2. Καλά τα λες πρόεδρέ, αλλά οι αλλαγές που έχουνε γίνει από τη νέα δημοτική αρχή στο σχέδιο άρχισαν να φέρνουνε προβλήματα, και αναφέρομαι προχτές που πλημμύρισε η πλατεία ελευθερίας. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να είχε αλλάξει τα σχέδια στο έργο Γιατί είδαμε τα χάλια, οι αλλαγές πάντα φέρνουνε προβλήματα γι’ αυτό και πλημμυρίσαμε, ενώ τους πιστέψαμε ακόμα δεν συμπλήρωσαν χρόνο και γίνεται χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια τρύπα στο νερό το μολ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχαμε την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια την κατάντησαν σαν τα μούτρα τους...της άλλαξαν ύφος,την αποψιλωσαν,την βρωμισαν,την φωχοποιησαν και ακούμε το κάθε χαπατο να καμαρώνει για δήθεν έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΕΣΣΑ η πόλη του τσιμέντου.Βαλτε κι άλλα αισθησιακά κολονάκια.Να δούμε που θα παρκάρει ο κόσμος τα αυτοκίνητα του να πάει στο μολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αισθησιακά δεν το λες... χαχα μάλλον αντιαισθητικά εννοείς

      Διαγραφή
  6. Την ρημαξατε την πόλη μου άσχημη σαν και εσάς την κάνατε ρε άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζεύτηκαν όλοι οι χωριάτες στη πόλη και θέλετε να την κάνετε χωριό . Να παρκάρετε τα αγροτικά στα πεζοδρόμια ,να κατεβαίνετε με τα τρακτέρ για καφέ , να περπατάτε στα πεζοδρόμια που ήταν 70 χρόνων . Η πόλη καλώς η κακώς πρέπει να πάει μπροστά . Ελπίζω και ο νέος δήμαρχος να κάνει κάποιες παρεμβάσεις αναβάθμισης της πόλης και να μην ακούει τους 10 τυχοδιώκτες της πόλης που όλα τους ξινίζουν.
    Ένας συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας που βλέπει την πόλη του να μαραζώνει από τους ίδιους και τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε καριόλα εγώ ο χωριάτης στην Θεσσαλονίκη θα αφήνω τα λεφτά μου απο δω και πέρα.και σε πληροφορώ ότι εμείς οι αγρότες έχουμε φράγκα βγαλμένα με ιδρώτα ρε καρναβαλε. Κρατικοεξατομενε απο τα μεζεα μου ξεφτυλα

      Διαγραφή
    2. Kαταρχην δεν σε εβρισε οκ??
      Κατα δευτερον οκ,πρεπει να δειξεις απο που εισαι.
      Δεκτον.
      Οσο για τα λεφτα με ιδρωτα.
      Εχετε μεγαλη πλακα μωρε.
      Σοβαρα??
      Ποιον ιδρωτα??
      Αλβανοι δουλευουν στα χωραφια,και οχι εσεις.
      Οσο για τα λεφτα που θα αφησεις στην Θεσσαλονικη,μακαρι να το κανεις πραξη.
      Στην Πολη αυτην οταν ερχεστε αφηνετε λεφτα,στα σουπερ των πολυεθνικων,ψαχνοντας τις καλλυτερες προσφορες(γυφτια??μιζερια??).
      Η τοπικη αγορα δεν βλεπει καθολου τα ''ιδρωμενα λεφτα σου''
      Εσεις το μονο που κανετε,ειναι να υποβαθμιζετε την Πολη με το περασμα σας απο αυτην,η ακομη χειροτερα με την κατοικια σας σε αυτην.
      Γιατι δε καθεστε στο χωριο σας??
      Σε οποια περιοχη της Πολης εχετε εγκατασταθει,η υποβαθμιση ηρθε ακαριαια.
      Αλλα ολα αυτα,δεν μπορειτε να τα καταλαβετε.

      Διαγραφή
  8. Αν δεν ήταν οι χωριάτες στην εδεσσα να αφησουν τα φράγκα τουσ ρε ξεφτυλα (χωριατη)θα πεινούσε η πόλη.χαμενο κορμι, τσιγκουνιά.ντροπη σου ρε.εξεφτυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιο open mall ; Δεν εχετε συνειδητοποιησει ακομα οτι αγορα δεν υφισταται πλεον στην Εδεσσα; Πολλοι ονειροπολοι μαζευτηκατε. Μην αναφερθω και στα εργα γιατι αποτυχατε και εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεμίσαμε κολονακια,δεν έχει να παρκαρεις κάπου και το σημαντικότερο κόπηκε πολύ πράσινο και έγινε τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχετε κάνει την πόλη χωριό,στην κυριολεξία.
    Κατανοήσαμε να προσπερνάνε τρακτέρ με ραντιστικα,στο κέντρο της πρωτεύουσας του νόμου.
    Στο κέντρο,στην κυριολεξια.
    Η πόλη έχει βρωμισει,έχει γεμίσει μονόδρομους,και οι δρόμοι διπλής κυκλοφορίας,έχουν γίνει μισής.
    Τρακτέρ, αγροτικά,φρεζες,πλατφόρμες,και ότι αλλο μπορείς να φανταστείς,είναι παρκαρισμένο μέσα στην πρωτεύουσα του νομούΞεφτιλα.
    Τώρα πλέον,θα κατεβαίνουν οι χωριάτες με τα τρακτερ,για να καβαλάνε τα πεζοδρόμια,και τους πεζοδρομους.
    Βάλτε και αλλού πασαλακια,έχει χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τε αλήτη αγροτική πρωτεύουσα είναι γύρο γύρο χωράφια είναι. Το 80% αγρότες είναι.αν δεν σε αρέσει στο χωριό σου.η εδεσσα απο αυτούς ζει.αχρηστε χαραμοφαγα.ξεφτυλα.τζαμπατζη.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχααααα όλες οι πόλεις έχουν τριγύρω τους χωράφια και δεν τις λες αγροτικές και δεν είναι η συνέχεια του χωραφιού σου...και η πόλη ζούσε και θα συνεχίσει να ζεί και χωρίς εσένα

      Διαγραφή
  12. η πόλη δεν έχει επιχειρηματική κουλτούρα μακαρι το ανωτέρο έργο να βοηθήσει αλλά δύσκολα να γίνει κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν μάθουν οι εδεσσεοι να βγαίνουν στο κέντρο με τα πόδια και όχι με τα αυτοκίνητά τους τότε θα υπάρχει και πάρκινγκ για αυτούς που έρχονται από της γύρο περιοχές και θα είναι και ποιό εύκολη η πρόσβαση στην αγορά. Θα τους κάνει και καλό στην υγεία τους το περπάτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε μεγαλε

      Διαγραφή
    2. Αναποδα τα λες.
      Οταν θα μεινουν οι χωρικοι στα χωρια τους,και αδειασουμε απο τα αγροτικα,τα τρακτερ,και τα ραντιστικα,τοτε ναι θα ειναι ποιο ευκολη η προσβαση σε ολα.

      Διαγραφή
  14. ΒΕΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ

    Από περιέργεια για το μεγάλο αριθμό των σχολείων διάβασα το άρθρο και τη διαβάζω: ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΧΕΤΑ!
    Καλά ρε σαΐνια συμπολίτες μου, δεν διαβάσατε παραπάνω, ο άνθρωπος λέει ότι ο Εμπορικός σύλλογος τώρα ξεκινάει τα δικά του έργα, που είναι μόνο στα καταστήματα και όχι στους ΔΡΟΜΟΥΣ και τα ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. Αυτά είναι έργα του Δήμου Έδεσσας. Κράζετε για κολονάκια και τσιμέντα (και καλά κάνετε), αλλά τη σχέση έχουν αυτά με τον Εμπορικό Σύλλογο;;;
    Αυτή η μιζέρια του επαρχιώτη να λοιδορεί τους πάντες κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου είναι για ψυχοθεραπεία; να βγάζουμε την χολή και το πόνο μας σε άσχετα θέματα, μόνο και μόνο για να κράξουμε;
    Σε μία πόλη που συνεχώς συρρικνώνεται και αργοπεθαίνει (όπως όλες οι μικρές επαρχιακές στην χώρα μας) κάθε προσπάθεια, από κάθε σύλλογο, πρέπει να αγκαλιάζεται και να στηρίζετε από όλους μας, αν πραγματικά αγαπάμε τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστόςςςςς. Μαζί σου. έτσι ακριβώς είναι.
      Μπράβο από μένα στον πρόεδρο και σε όλους στο σύλλογο. Είναι οι μοναδικοί που ασχολούνται με την αγορά και την πόλη. Όλοι οι άλλοι ασχολούνται με τα χόμπι τους το αθλητικό και το παραδοσιακό και όποια τρέλα έχουν και την γουστάρουν.

      Διαγραφή
    2. Να κατεβάσουν και λίγο τις τιμές Κολωνάκι δεν είναι,η Θεσσαλονίκη μισές τιμές έχει τα πάντα.ακριβη πολλή η εδεσσα.

      Διαγραφή
  15. Όσο για τους αγρότες όταν κάναν απεργίες όλοι συλλογή ήτανε δίπλα τους παρόλο αυτά εδώ και πολλά χρόνια αφήνουνε ψυχούλα στην τοπική αγορά και πηγαίνουν στηρίζουν τα μεγάλα market άρα δεν μπαίνουν με τα αγροτικά τους μέσα στην πόλη δεν τους ενδιαφέρει η τοπική οικονομία κοιτάζουνε μόνο την τσέπη τους, κι εμείς θα πρέπει να μην προτιμάμε τα προϊόντα από δω να φέρνουμε από την Τουρκία και να τρώμε Γιατί έχουμε την ίδια λογική με τους αγρότες ότι πρέπει να τα αγοράζουμε πολύ πιο φθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σας αρέσει η πόλη να πάτε αθηνα Πάτρα Λάρισα εκεί. Και είμαι σίγουρος ότι πρώτοι εσεισ κάνετε σειρά έξω από τα μεγάλα μάρκετ πριν ανοίξουν γιατί έχουν προσφορές διαφορά προϊόντα.κσι ωσο για τα φρούτα μασ παγκόσμια είναι τα ποιο νόστιμα.αλα ξέχασα με μια σακούλα γυρίζετε στον λογγο και ψειριζετε ότι βρείτε τζσμπατζιδεσ.σας ξέρουμε. Εσεισ είστε το κακό τησ πόλης μίζερα ανθρωπάκια.χα χα χάχα.......

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο να ψωνίζουμε εισαγόμενα να τους κόψουμε λίγο την φόρα γιατί πήραν πολύ αέρα ξεχνάνε μάλλον ότι από την τσέπη μας βγαίνουν οι αποζημιώσεις τους

      Διαγραφή
    3. Πόσο νυχτωμένος είσαι.

      Διαγραφή
  16. Η Εδεσσα οσο παει και απομονωνεται . Αυτο πρεπει να το συνειδητοποιησουν ολοι. Φταιμε ολοι γι αυτο. Λες και δεν θελουμε να μας ενοχλει κανεις. Την θελουμε μονο για μας. Δεν προκειται να αλλαξει τιποτα σε αυτο το τοπο παρτε το χαμπαρι. Ουτε mall ουτε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.