Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Pebbling: η νέα τάση για σταθερές, συνδεδεμένες σχέσεις



Η Ava Skoupsky στο Psychologies.com, θέτει το εξής ερώτημα: Πώς μπορείτε να οικοδομήσετε μια σταθερή, διαρκή σχέση με τον σύντροφό σας; Μια νέα τάση θα μπορούσε να διευκολύνει τα πράγματα.

Έχετε ακούσει την ιστορία των πιγκουίνων; Αυτοί οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό για την εύρεση της αγάπης. Όταν συναντούν ένα κατάλληλο θηλυκό, η δέσμευσή τους είναι για πάντα. Και για να βρουν την αδελφή ψυχή τους, εξασκούνται στο Pebbling. 

Πώς λειτουργεί; Όπως αναφέρει το Psychology Today, η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την εύρεση ενός τέλειου βότσαλου, όσο το δυνατόν πιο λείου. Στη συνέχεια, ο πιγκουίνος το προσφέρει στη μελλοντική του σύντροφο ως ένδειξη αγάπης και δέσμευσης. Αν εκείνη δεχτεί το βότσαλο, αυτό “γίνεται η βάση της φωλιάς τους και συμβολίζει την αρχή της κοινής τους ζωής“. Ένα αξιολάτρευτο σημάδι δέσμευσης που συμβάλλει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ δύο ανθρώπων. 

Pebbling: μια τεχνική για την ενίσχυση των δεσμών
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται και από τους ανθρώπους. Η τεχνική Pebbling, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την οικειότητα και τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων, περιλαμβάνει το μοίρασμα αντικειμένων ή πραγμάτων με το άτομο που σας αρέσει για να δείξετε τη δέσμευση και το ενδιαφέρον σας. 

Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή, οι ρομαντικοί ενθαρρύνονται να δίνουν δώρα, να μοιράζονται τη μουσική που ακούνε όταν σκέφτονται το άλλο πρόσωπο, να δίνουν γλυκά σημειώματα ή χειρόγραφες σημειώσεις ή να κάνουν χάρες. Τελικά, όλες αυτές οι καθημερινές ενέργειες αυξάνουν σημαντικά τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων. 

Το κλειδί για μια μόνιμη σχέση;
Όπως επισημαίνει το Psychology Today, αυτές οι περιποιήσεις αποτελούν μέρος της γλώσσας της αγάπης που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας βαθιάς και υγιούς σχέσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, “η προσφορά δώρων είναι μια αρχαία, πανταχού παρούσα και οικεία συμπεριφορά, που συχνά θεωρείται ως μέσο δημιουργίας και προώθησης κοινωνικών δεσμών“. 

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση που διεξήχθη το 2014 και δημοσιεύθηκε στο Journal of Social and Personal Relationships, αυτές οι μικρές ενέργειες είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση ενός δεσμού: “το ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων και η δράση για την προώθησή της, ανεξάρτητα από το αν οι ενέργειες αυτές γίνονται αντιληπτές ως μελλοντικά οφέλη για τον εαυτό μας ή όχι“. 

Αν λοιπόν έχετε γνωρίσει κάποιον που σας αρέσει, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική για να ενισχύσετε το δεσμό και τη σύνδεσή σας. Θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε μια ιστορία που θα κρατήσει μια ζωή…

 psychologies.com
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να διδασκόμαστε από διαμεσολαβητές ψυχολόγους, την διαδικασία της αγάπης μέσω της κοινής χρήσης αντικειμένων, όπως ακριβώς κάνουν οι πιγκουίνοι, είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό, αν όχι ΒΑΡΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ. Στην Αφρική και στην Ασία που δεν έχουν ίντερνετ οι άνθρωποι μήπως συνεχίζουν να αγαπιούνται με τον πριν από σαράντα χρόνια ανθρωπινό τρόπο που αγαπιόμασταν και εμείς στην Ελλάδα; Δηλαδή μήπως υπεραναλύουμε πάρα πολύ την ανθρώπινη κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί παπατζιλίκια είναι αυτά ρε.....
    Συνέλθετε. Άνθρωποι είμαστε όχι πιγκουίνοι. Το μυαλό σας ρεμάλια. Το μυαλό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί πεμπλινγκ και παπαριές μας λέτε ρε παπάρες; Μιλήστε Ελληνικά, αντρίκια και άστε τις φιοριτούρες. Δηλαδή μέχρι χτές δεν ξέραμε να ερωτευόμαστε; Εσάς περιμάναμε να μας υποδείξετε πιγκουινικά υποδείγματα; Ρε συνέλθετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μπόλια φταίνε αδελφεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.