9.9.24

Στα... κάγκελα οι αστυνομικοί για την αύξηση των 0,55 ευρώ (μεικτά) ανά ώρα στα νυχτερινά!


Την οργή των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών προκάλεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για αύξηση ύψους 20% στη νυχτερινή αποζημίωση εργασίας. Αυτό καθώς -όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές- αντιστοιχεί σε μόλις 0,55 ευρώ μεικτά ανά ώρα.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε ευθέως τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις», σημείωσε ο Γρηγόρης Γερακαράκος και πρόσθεσε: «Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους».

Να σημειώσουμε ότι η ΠΟΑΣΥ είναι το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, καθώς εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μέλη (σ.σ. κατά βάση χαμηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.). Επίσης, για τους καλά γνωρίζοντες, ο κ. Γερακαράκος ουδέποτε είχε εκφραστεί –ούτε δημόσια, ούτε κατ’ ιδίαν- με τόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της σημερινής κυβέρνησης. Ανάλογες αναρτήσεις έκαναν κι άλλοι συνδικαλιστές αστυνομικοί, τονίζοντας ότι αν κάποιος δουλέψει 8 νύχτες τον μήνα θα πάρει μία αύξηση της τάξεως των 35 ευρώ μεικτά.

Αυτό που μένει τώρα να φανεί, είναι εάν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών θα προχωρήσουν και σε αντιδράσεις π.χ. με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

5 σχόλια:

  1. Όλοι είναι στα κάγκελα αλλά του έδωσαν 41%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι στο διαλο τελικα ποιος του εδωσε το 41%.......

      Διαγραφή
  2. Αν δεν οργανώσουν απεργία , τίποτα δεν θα γίνει.Μια ώρα ,όχι παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να πάθουν έψαχναν το κόσμο για μάσκες εμβόλια κτλ και έβαζαν πρόστιμα μαζόχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ , ΟΡΙΣΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ
    ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΟΠΤΙΑΣ ΟΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΙΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΑΣΟΒΑΡΩΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΩΝ, ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ
    ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΡΦΩΜΑ
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.