Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον: Να αποδοθούν στο Δήμο Πέλλας στο 100% τα στρατόπεδα ''Καψάλη'' και ''Φιλιππάκου''



Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον στα πλαίσια των δράσεων για τη διεκδίκηση της πλήρους (100%) απόδοσης των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ στους πολίτες του Δήμου Πέλλας για χώρους υψηλού πρασίνου, προχώρησε σε δύο διαδοχικές ενημερωτικές συναντήσεις με επιστημονικούς, επαγγελματικούς, εργατικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, την Τετάρτη 11 και 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πέλλας.
Από την ενημέρωση του Δικτύου και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προτάσεις και την ανταλλαγή απόψεων, οι φορείς αποφάσισαν ομόφωνα την από κοινού διεκδίκηση των δίκαιων και απόλυτα αναγκαίων αιτημάτων που ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας:
- Την διεκδίκηση της πλήρους σε ποσοστό 100% απόδοσης των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, έκτασης 302 στρεμμάτων, στον Δήμο Πέλλας που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης, με σκοπό την ανάδειξή τους ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
- Την ακύρωση του Μνημονίου (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ) του Δήμου Πέλλας με το Τ.ΕΘ.Α. που υποχρεώνει τον Δήμο στην πολεοδόμηση και απόδοση του 50% της έκτασης των στρατοπέδων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την ανέγερση οικοδομών για την επιχειρηματική αξιοποίησή τους από το Τ.ΕΘ.Α..
- Να σταματήσει το Τ.ΕΘ.Α. την αλόγιστη κοπή δέντρων από τα στρατόπεδα, με το πρόσχημα της πυροπροστασίας, που έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική περιβαλλοντική υποβάθμιση και προετοιμάζουν το έδαφος για την οικοπεδοποίηση.
Οι συμμετέχοντες φορείς συναποφάσισαν ως πρώτη ενέργεια να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας για σχετική ενημέρωση ενώ για το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι ενημερώσεις φορέων και πολιτών με νέες συναντήσεις και ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών.
     
Οι συμμετέχοντες φορείς
Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας
Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Σύλλογος Κομμωτών Γιαννιτσών
ΤΕΕ Πέλλας
Β’ΕΛΜΕ Πέλλας
Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας
Σύλλογος Εκπαιδευτική Καινοτομία
Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών
Σύλλογος Γιαννιjazz
Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.