Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

15 χρόνια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας (φωτο)



Σήμερα κλείνουν 15 χρόνια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, καθώς στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες. 

Όπως μας υπενθυμίζουν η Μαρία Λιλιμπάκη -Ακαμάτη και ο Σύνδεσμος των φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, "είχαν προσκληθεί τότε για ξενάγηση εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακολούθησαν ειδικές ξεναγήσεις τις επόμενες μέρες σε ξεναγούς, σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Πέλλας και σε διάφορους συλλόγους με στόχο το μουσείο να αρχίσει σιγά σιγά να ενσωματώνεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου". 

Και η κα Ακαμάτη συνεχίζει ως εξής: "Καθώς βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, δεν έγιναν το 2009 επίσημα εγκαίνια και το μουσείο εγκαινιάσθηκε τον επόμενο χρόνο, το 2010, από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Στις 6/9/2019 γιορτάσαμε μαζί με την Εφορεία Πέλλας  τα 10 χρόνια λειτουργίας του μουσείου με μια όμορφη εκδήλωση παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη. Σήμερα, στα 15 χρόνια λειτουργίας του, διαπιστώνουμε ότι η ΕΦΑ Πέλλας με περισσή φροντίδα έχει εμπλουτίσει το Μουσείο με περιοδικές εκθέσεις και το «ζωντάνεψε» με τη διενέργεια μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιστημονικών ημερίδων και διαλέξεων, επιδιώκοντας σταθερά την εξωστρέφεια του αρχαιολογικού έργου. Ευχόμαστε στο μουσείο αυτό ο επισκέπτης να νιώθει πάντα την αίγλη της πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του. 

Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Πέλλας, κ. Μπ. Τσιγαρίδα, παρουσίασε σήμερα συνοπτικά σε Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου Πέλλας τις δράσεις του μουσείου τα τελευταία χρόνια. Μετά τον απολογισμό της δράσης του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου Πέλλας την διετία 2022-2024 από την πρόεδρο του ΔΣ κ. Μ. Λιλιμπάκη-Ακαμάτη, ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή του νέου ΔΣ."












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.