5.9.24

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Νάσο Γκαβέλα στα 100μ. (βίντεο)


Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς ο Νάσος Γκαβέλας με χρόνο 11.02” κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. με οδηγό τον Ιωάννη Νυφαντόπουλο που είναι το δεύτερο για τη χώρα μας στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάσος Γκαβέλας στέφεται για δεύτερη σερί φορά χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100μ. μετά την πρωτιά στο Τόκιο το 2021.
Είναι πλέον ο μοναδικός Έλληνας που έχει 2 σερί χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Ποιος είναι ο Νάσος Γκαβέλας 
Ο Αθανάσιος ή Νάσος Γκαβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999(19/12) και από μικρό παιδί είχε όνειρο να γίνει αθλητής. Πέρασε από πολλά αθλήματα (τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) αλλά τον κέρδισε ο στίβος και τα σπριντ.
Μόλις στα 10 του χρόνια παρουσιάστηκε η γονιδιακή νόσος του Stargardt, που σταδιακά προκάλεσε τη μείωση της όρασής του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η νόσος εμφανίστηκε όταν πήγαινε στην 4η δημοτικού. Η δασκάλα του επειδή είχε καθαρή και βαριά φωνή τον έβαζε να διαβάζει για να ακούν όλα τα παιδιά στην τάξη αλλά κάποια στιγμή άρχισε να συλλαβίζει και έτσι κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά από αυτό και μέχρι να τελειώσει το σχολείο πολλά παιδιά του έκαναν bullying αλλά οι φίλοι και η οικογένειά του ήταν εκεί για να τον στηρίξουν.
Εκτός από τον στίβο αγαπούσε και το ποδόσφαιρο αλλά λόγω της δυσκολίας με την όρασή του δεν μπορούσε να συντονιστεί με τα άλλα παιδιά. Μια ημέρα έτρεξε ένα 100αρι στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω και ένας προπονητής τον προέτρεψε να ασχοληθεί σοβαρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.